DESEMNARE – S-a decis cine va fi prim-procuror adjunct al Parchetului Maramureș

0
3400

CONDUCERE CU DELEGARE. În funcția vacantă de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș va fi desemnată, prin delegare (interimat), procurorul Roxana Andreea Couți, fostă șef Secție Judiciară la Parchetul județean, cea care acum îndeplinește funcția de șef Secție Urmărire Penală (implicit, această funcție va deveni vacantă), în care a fost desemnată tot prin delegare (la 22 iulie 2023), după ce i-a expirat mandatul câștigat la concursul aferent postului.

 

Roxana Andreea Couți este procuror de peste 15 ani (din iunie 2008 – inițial a fost repartizată la Parchetul Șomcuta Mare, acum desființat) și activează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș din 5 aprilie 2018, când a fost transferată de la Parchetul Baia Mare.

 

În acest moment, Parchetul județean din Maramureș este condus exclusiv prin delegare, toți cei trei procurori fiind numiți cu titlu interimar: Adela Dorina Mociran (prim-procuror, delegată la 15 septembrie 2023 până la finalul anului), Roxana Andreea Couți (prim-procuror adjunct, perioada delegării va fi fixată la proxima ședință a Secției Procurori a CSM, marți, 10 octombrie 2023) și  Vasile Adrian Buzan (șef Secție Judiciară, delegat ultima oară la 15 mai 2023) – postul de șef Secție Urmărire Penală va fi vacantat în urma delegării procurorului Couți în noua funcție.

 

Doi din cei trei procurori aflați la conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Couți și Buzan, s-au înscris la concursul pentru funcția de prim-procuror, aflat în desfășurare (la acest concurs mai este înscris și fostul șef al DNA Maramureș, Ioan Pop, acum procuror la Parchetul județean).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here