CEI MAI SLABI – Minaur Baia Mare, învinsă și la Zalău, nu poate face față nici în Liga a III-a: a ajuns pe ultimul loc (direct retrogradabil) după 7 etape

1
2050

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 6 octombrie 2023, pe Stadionul Municipal din Zalău, în meci contând pentru etapa a 7-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, SCM Zalău a învins, cu 4-2 (3-0), Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată la centru de Adrian Dumitru din Târgoviște, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 1 (Zalău) și 9 (Baia Mare) și a pornit cu echipa gazdă din postură de favorită, în contextul în care zălăuanii au obținut după 6 meciuri punctaj maxim (18 puncte, din 6 victorii), iar Minaur era pe penultimul loc al seriei, după cea mai slabă prestație a unei echipe din Baia Mare în acest mileniu.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare), care după 6 etape încă se află în căutarea unei formule de echipă care să nu mai fie chiar ciuca-bătăilor, așa cum a fost până acum, a început partida cu următorul 11: Dombradi – Achim, Stoian, Raul Gherman, Câmpan – Potcoavă, Simion (cpt.), Ștefănescu, Matei – Jeler, Darius Gherman. Cinci schimbări față de meciul trecut, unul în care băimărenii au pierdut rușinos, cu 0-4, pe teren propriu, cu echipa unui cartier din Dej (Minerul Ocna Dej).

 

N-a fost bine nici acum, nu pentru înfrângerea previzibilă, ci pentru incapacitatea celor trimiși pe teren de antrenorul Danciu de a juca fotbal măcar la nivelul Ligii a III-a. Nici nu a început bine jocul, că gazdele au preluat avantajul pe tabela de marcaj, veteranul muntenegrean Stefan Nikolić (fost la FCSB și venit la Zalău la începutul anului, de la echipa de primă ligă din Muntenegru FK Rudar Pljevlja) marcând pentru 1-0 în min. 11. În min. 18 era deja 2-0, marcator fiind același Nikolić, jucător de 33 de ani, iar după o jumătate de oră gazdele deja conduceau cu scor de forfait, al treilea gol fiind înscris de Sălăjean.

 

Din acel moment, pentru echipa din Baia Mare, susținută financiar din banii publici ai orașului de Primărie, se mai punea doar problema evitării unei noi umilințe. Până la urmă calvarul primei reprize s-a sfâșit la scor de forfait: 3-0. În repriza a doua, după numai 5 minute scorul a urcat la 4-0, Sergiu Pop transformând o lovitură de la 11 metri dictată de arbitrul Dumitru. Spre finalul jocului, în min. 80 și min. 90+2, băimărenii reușesc să înscrie de două ori, prin căpitanul David Simion, dar soarta partidei era scrisă înainte de a începe, Minaur fiind cea mai slabă echipă a seriei, de acum și oficial. A căzut pe ultimul loc.

 

SCM Zalău – Minaur Baia Mare: (3-0), au marcat Stefan Nikolić (min. 11, min. 18), Ionuț Sălăjean (min. 30), Sergiu Pop (min. 50, penalty) / David Simion (min.80, min. 90+2).

 

În urma înfrângerii, Minaur Baia Mare a căzut pe ultimul loc în clasament, 10, cu un golaveraj care spune multe: 9-17 (adică 17 goluri primite în 7 meciuri cu echipe de Liga a III-a, cele mai multe reprezentate ale unor comune – Minaur are, de departe, cea mai slabă apărare din serie). În etapa următoare, băimărenii joacă pe teren propriu, în 13 octombrie, cu echipa comunei bihorene Sântandrei (cu sub 5.000 de locuitori), Crișul, clasată pe locul 8 înaintea acestei etape din care nu s-au desfășurat toate meciurile.

 

* Foto: @SCM Zalău

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here