AU CÂȘTIGAT – Minaur, în finala Cupei României: mâine, la Baia Mare, joacă pentru cucerirea trofeului cu CSM Constanța… ce-o fi în sufletul lui Căbuț?

0
1312

CUPA ROMÂNIEI – FINAL 4. Sâmbătă, 13 mai 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând ca semifinala Cupei României la handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a câștigat, cu 22-21 (12-11), partida cu CSM București. Meciul, arbitrat de clujenii Gabriel Badu & Ioan Barbu, a opus echipa-gazdă a turneului final (Final 4) și vicecampioană națională (Minaur) și echipa care a încheiat Liga I pe locul 6 (CSM București).

 

Cu Minaur în postura de favorită (s-a impus în ultimele 4 confruntări directe, însă în ultimele două, din actuala ediție a Ligii I, în urma unor meciuri echilibrate – 31-28 la Baia Mare și 29-27 la București), nu doar datorită bilanțului confruntărilor directe și locului ocupat la finalul ediției 2023 a Ligii I, ci și prin prisma formei arătate de băimăreni (nu au mai pierdut din 16 martie, de la meciul cu Dinamo de la București, câștigând ultimele 5 meciuri din campionat și meciul din sferturile Cupei) și, la fel de important, a faptului că este gazda turneului final și, în urma surprizei eliminării de echipa din Constanța a campioanei și deținătoarei trofeului, Dinamo, are prima șansă la câștigarea trofeului.

 

Pentru a ajunge în această fază a competiției, Minaur a trecut în optimi de divizionara secundă CS Unirea Sannicolau Mare (37-30) și în sferturi de HC Buzău (37-27), iar bucureștenii s-au calificat în dauna echipelor CSM Vaslui (în optimi) și Potaissa Turda (în sferturi).

 

Categoric nu a fost cel mai bun meci al băimărenilor, care au suferit în acest meci, un meci în care au tras în portarul Shymanskyi și când acesta s-a ferit și-n bara transversală cât într-o ediție întreagă de campionat (și acum mai tremură porțile din “Lascăr Pană”). Oricât au încercat băimărenii (pentru că de vrut, au vrut, dar nici în sport, ca și în viață, nu e suficient să vrei) și amabilii clujeni cu fluiere și chiar băimăreanul Csepreghi (astăzi la CSM București), Minaur n-a reușit să se desprindă la mai mult de 3 goluri.

 

Însă obiectivul a fost îndeplinit, calificarea în finală, o finală cu CSM Constanța, între locurile 2 și 3 din Liga I. Oare ce-o fi în sufletul căpitanului Minaurului, Călin Căbuț (care după acest meci se transferă la… Constanța)? Cum a demonstrat până acum, o să încerce să facă meciul vieții, luându-și rămas-bun de la suporteri și de la clubul băimărean cu un trofeu câștigat (astăzi a încercat, n-a reușit – nici el). Și mai e bine că Minaur n-a pierdut niciun jucător (prin accidentare), deși Da Silva Mollino, Kotrc, Căbuț și Vujovic au fost în acest pericol.

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (6 goluri), Cip, Vujic și Da Silva Mollino (câte 3 goluri), Căbuț, Vujovic, Ratkovic (câte 2 goluri) și Kozakevych (1 gol). Portarul Terekhov, 6 intervenții salvatoare (a apărat doar repriza a doua), a fost declarat cel mai bun jucător de la Minaur (FRH, pacifistă/împăciuitoare, nu acordă titlul Omul meciului).

 

De la bucureșteni, cel mai bun jucător a fost ținta băimărenilor, portarul Vitalii Shymanskyi cu… 18 intervenții salvatoare. S-au mai remarcat din echipa bucureșteană Dodincă (5 goluri), Rotaru (4 goluri) și Csepreghi și Ioannou (câte 3 goluri).

 

În cealaltă seminifinală, CSM Constanța a câștigat dramatic partida cu CSU Suceava, cu 42-39 (17-15, 27-27, 34-34), după prelungiri – cu 10 secunde înaintea finalului timpului normal de joc constănțenii, care au condus și cu 5 goluri diferență, au preluat conducerea, fiind egalați în ultima secundă de Stanciuc, care a tras de la 9 metri. Așa cum 2mnews a anunțat încă de vineri dimineața (detalii AICI), duminică, 14 mai 2023, de la ora 15.00, în finala mică, pentru locul 3, vor juca CSU Suceava – CSM București, iar de la ora 17.30, în finală (meciul decisiv pentru trofeu), Minaur întâlnește CSM Constanța.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here