A DOUA ÎNFRÂNGERE CONSECUTIVĂ – CSM Sighetu Marmației a pierdut cu echipa comunei Sânmartin, dar deocamdată rămâne pe locul 6

0
537

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 6 octombrie 2023, pe Stadionul Comunal din Sânmartin, în meci contând pentru etapa a 7-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, Lotus Băile Felix (fosta CSC Sânmartin) a câștigat, cu 1-0 (0-0), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat de o brigadă din Cluj care l-a avut la centru pe Mircea Salomir Jr. din Cluj-Napoca, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 3 (Lotus) și 6 (Sighetu Marmației) și a pornit cu gazdele din postura de favorită, Lotus venind după 5 meciuri fără înfrângere, iar sighetenii, după o sincopă pe teren propriu cu (pe atunci) ultima clasată, Crișul Sântandrei.

 

La echipa sigheteană, trei bihoreni: antrenorul George Zima și jucătorii Emanuel Dat și Ianis Negruț. Meciul, unul echilibrat, între două echipe clasice de Liga a III-a, s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, printr-un gol marcat în repriza a doua.

 

Antrenorul George Zima (CSM Sighetul Marmației) a început partida cu următorul 11: Oneț – Pedro, Dunca, Caba, Simion, Dat, Mensah, Razak, Mitruscsak, Negruț, Mansour.

 

Un meci echilibrat, cu două mari ocazii (câte una de ambele părți) chiar în primul sfert (șutul lui Gitye din min. 8, blocat – gazdele au cerut penalty pentru henț -, și reluarea cu capul puțin peste transversală a lui Mensah, din min. 13, dintr-o lovitură liberă executată de Dat). După ratările la ambele porți din prima repriză, la pauză antrenorul Cosmin Bodea (Lotus) a introdus pe teren doi noi fundași laterali, pe Urbanowski (în locul lui Ghiță) – mutare prin care l-a avansat la mijloc pe Cucu – și pe Tămaș (în locul lui Sala), iar Zima il-a înlocuit pe Negruț cu Bor. Prin schimbări, bihorenii au câștigat pe partea ofensivă și în min. 64, Cucu (care abia a împlinit 18 ani) a reușit deschiderea scorului, printr-o lovitură de cap de la bara a doua din centrarea tânărului Vlad Costea (21 de ani).

 

Imediat după gol, Zima a încercat revigorarea atacului, înlocuindu-l pe Caba cu Tomșa, iar apoi pe Razak și Mansour cu Udrea și Deivid, dar în pofida ocaziilor din finalul jocului (min. 86, Urdea șut în afara porții de la 14 metri; min 90, lovitură liberă de la marginea careului ratată de Dat; min. 95, lovitură liberă de la 17 metri ratată de Zaharia, introdus pe teren în min. 83, în locul lui Dunca) poarta lui Adrian Barabaș (Lotus) a rămas în al treilea meci consecutiv fără gol primit.

 

Lotus Băile Felix – CSM Sighetu Marmației: 1-0 (0-0), a marcat Sebastian Cuc (min. 64).

 

În urma înfrângerii, CSM Sighetu Marmației rămâne pe locul 6 deocamdată (nu s-au disputat toate partidele etapei). În etapa următoare, a 8-a, sighetenii joacă pe teren propriu, în 14 octombrie, cu CS Sănătatea Servicii Publice Cluj (locul 7 înaintea acestei etape din care nu s-au desfășurat toate meciurile).

 

* Foto generică: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here