TRAGEDIA CARE MODIFICĂ LEGISLAȚIA – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, coinițiator al Legii 2 Mai, care vizează reducerea traficului și consumului de droguri

0
215
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

ÎMPOTRIVA TRAFICULUI ȘI CONSUMULUI DE DROGURI. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a explicat că a devenit coinițiator al Legii 2 Mai – proiect în procedură de urgență a cărei aprobare va contribui la evitarea tragediilor în rândul tinerilor – în urma „creșterii alarmante a consumului de droguri în ultimii ani, cu efecte devastatoare asupra societății noastre, și pentru a proteja generația tânără și pentru a salva viitorul acestei țări”.

 

Legea are ca origine evenimentul din localitatea 2 Mai de pe litoralul românesc, tragedie care a scos în evidență gravitatea consumului de droguri și necesitatea luării unor măsuri decisive pentru a proteja membrii comunităților noastre.

 

Potrivit legii inițiate de parlamentarii liberali, traficanții de droguri trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea suspendării pedepselor, Legea „2 Mai” urmând să prevadă și majorarea pedepselor actuale de la 2-7 ani, la un interval de 3-10 ani.

 

Consumul crescut de noi substanțe psihoactive în rândul tinerilor, cu efecte devastatoare și un potențial de dependență ridicat, reprezintă o problemă majoră a societății românești datorită accesibilității și prețului acestor substanțe iar începerea consumului la o vârstă din ce în ce mai fragedă, constituie o realitate alarmantă a zilelor noastre.

 

Parlamentarii liberali se alătură astfel eforturilor de combatere a consumului de droguri și susțin că Legea 2 Mai este un demers legislativ necesar pentru a asigura un viitor mai sigur pentru societatea românească. Legea vizează modificarea a două acte normative cu incidență asupra domeniului drogurilor, respectiv Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și Legea nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Dezbaterea și aprobarea Legii 2 Mai reprezintă o necesitate imperioasă și o urgență legislativă, măsură care va contribui la efortul general de reducere a traficului și consumului de droguri, obiectivul final fiind protejarea societății de efectele devastatoare ale acestui flagel, a concluzionat Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele comisiei juridice a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here