AUTOSTRADA NORDULUI – Călin Bota: Luna viitoare, se semnează contractul pentru studiul de fezabilitate la tronsonul Baia Mare – Bistrița Năsăud

0
807

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Deputatul PNL Călin Bota, inițiatorul grupului parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului, a avut marți, 13 aprilie, o nouă întâlnire cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, pentru a discuta pe tema stadiului proiectului de infrastructură care va lega Baia Mare de Suceava. La discuții au participat deputații Diana Morar (Bistrița), Angelica Fădor (Suceava) și Adrian Cozma (Satu Mare).

 

“Am primit o veste bună pentru Maramureș de la CNAIR: peste circa o lună, va putea fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru tronsonul Baia Mare – Bistrița Năsăud din Autostrada Nordului, în care se află inclus și tronsonul Baia Mare – Jibou pe care ni l-am asumat în campania electorală în fața maramureșenilor.

 

O altă veste bună este aceea că cei 11,5 km care fac legătura între Satu Mare și Oar se află și ei în fază avansată pentru realizarea studiului de fezabilitate. Acest drum se va conecta la Drumul expres Baia Mare – Satu Mare, un proiect realizat în parteneriat de Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Satu Mare. Mă bucur că acest proiect extrem de important pentru dezvoltarea Maramureșului se află pe făgașul cel bun și va putea fi finalizat cât mai curând, în beneficiul românilor din nordul țării”, a declarat deputatul PNL Călin Bota, la finalul întâlnirii cu conducerea CNAIR.

 

Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare și Suceava va fi realizată prin Drumul expres Baia Mare – Bistrița (Someș Expres) și Drumul Trans Regio Bistrița – Vatra Dornei – Suceava (numit Bucovina). Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (București – Regiunea Nord Est) și viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar.

 

Grupul parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului a fost inițiat de deputatul liberal Călin Bota din dorința de a impulsiona realizarea acestui obiectiv de infrastructură extrem de important pentru dezvoltarea tuturor regiunilor din nordul țării.

 

Biroul de presă PNL MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here