MECIUL FINAL DE LA REGALUL RUGBY-ULUI – Un titular și două rezerve de la campioana Știința Baia Mare în lotul României pentru ultimul meci de la Cupa Mondială, cel cu Tonga

0
205

CUPA MONDIALĂ LA RUGBY 2023. Antrenorul echipei naţionale de rugby a României, Eugen Apjok (care este principalul echipei campioane Știința Baia Mare), a anunțat echipa cu care va începe ultimul meci de la Cupa Mondială din Franţa, cel cu Tonga, programat duminică, 8 octombrie, de la ora 18.45, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Din nou, formula este mult schimbată față de precedenta partidă, Apjok dispunând 9 înlocuiri în primul 15 (linia a III-a a fost schimbată în totalitate), față de titularii din cel de-al treilea meci dezamăgitor al României (cel cu Scoția, încheiat cu 84-0). Doar 3 înlocuiri au fost dictate de accidentări, printre care și a componentului Științei Baia Mare, Jason Tomane, diagnosticat cu ruptură musculară biceps.

 

În primul 15 cu care România (locul 19 mondial) abordează meciul cu Tonga (locul 15 mondial, unicul adversar relativ accesibil din grupă), un singur jucător de la echipa din Baia Mare, aripa Taliauli Sikuea (în foto: jucător originar chiar din Tonga, cu dublă naționalitate – tongană și română -, și care a debutat în națională în meciul precedent, cu Scoția). Alți doi jucători ai Științei Baia Mare, Robert Irimescu și Florian Roșu, au fost selecționați în lot și vor începe partida din postura de rezerve, cu șanse mari să intre pe teren.

 

Iată primul 15 al României pentru meciul cu Tonga: 1. Alexandru Savin (Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (cpt.; Dinamo), 3. Alexandru Gordaş (Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 6. Vlad Neculau (SCM Timişoara), 7. Cristi Boboc (Steaua), 8. Andrei Gorcioaia (Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Alin Conache (SCM Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (Steaua), 13. Manumua Tevita (SCM Timişoara), 14. Nicolas Onuţu (Annonay), 15. Marius Simionescu (SCM Timişoara).

 

Rezerve: 16. Robert Irimescu (Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), 18. Costel Burţilă (Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (Ştiinţa Baia Mare), 20. Damian Strătilă (Steaua), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 23. Mihai Graure (CS Dinamo).

 

În primele trei partide din grupă, România a pierdut la scoruri-fluviu cu Irlanda (8-82 – locul 1 în clasamentul mondial și câștigătoarea Turneului celor 6 națiuni), cu Africa de Sud (0-76, campioana mondială en titre, locul 4 în clasamentul mondial) şi cu Scoţia (0-84, locul 5 în clasamentul mondial).

 

* Foto Taliauli Sikuea: @rugbyworldcup.com

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here