DEVOALARE – Identitatea câștigătorului contractului de peste 12 milioane de lei, de modernizare a trei străzi de 6,4 kilometri din orașul Tăuții Măgherăuș

1
2061

INFRASTRUCTURĂ – TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Administrația locală din orașul Tăuții Măgherăuș, controlată de edilul Dumitru Marinescu (PNL), a atribuit contractul de peste 12 milioane de lei (exact: 12.333.939,09 lei, sumă care include TVA) și care vizează modernizarea și reabilitare a trei străzi din oraș (străzile 133, 114 și 2), realizarea trotuarelor, precum și a sistemelor de colectare și evacuare a apelor pluviale.

 

Contractul, finanțat în cea mai mare parte de statul român, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”) – contractul de finațare a fost semnat la 19 ianuarie 2023 -, a fost atribuit firmei Ardelean Company Nord Vest SRL, care a sublicitat cu 11% față de estimarea maximă a Primăriei Tăuții Măgherăuș (criteriul de atribuire a fost Prețul cel mai mic, fiind 4 ofertanți din care 3 au fost declarați admisibili de comisia de licitație).

 

Firma Ardelean Company Nord Vest SRL este înregistrată în Baia Mare (din anul 2018, când a fost translatată din satul Vama – jud. Satu Mare), fiind specializată în lucrări de construcție a drumurilor. Societatea îi aparține lui George Traian Ardelean (asociat unic, originar din Negrești-Oaș – jud. Satu Mare) și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei și un profit net de 4,43 milioane de lei, realizat cu 73 de angajați, dar și datorii cumulate de 23,83 milioane de lei.

Conform proiectului tehnic (făcut de CVBP Structuri SRL), lungimea totală a celor 3 străzi (133, 114 și 2) este de 6.410 metri. Străzile au două benzi de circulație, iar trotuarele proiectate au o lungime cumulată de 4.850 metri. Constructorul trebuie să realizeze și sisitemul de colectare și evacuare a apelor pluviale, realizat din șanțuri și rigole carosabile din beton. Proiectul ține seama și de faptul că pe strada 2, printr-un alt proiect, vor fi relocate rețelele de cabluri aeriene în subteran, în tuburi de protecție, și se va realiza iluminat stradal.

 

Lucrarea trebuie finalizată/recepționată în 20 de luni.

 

* Foto generică: @Ardelean Company ACNV Fb

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here