OBIECTIV – Consiliul Județean Maramureș a cerut eliberarea acordului de mediu necesar construirii Variantei de Ocolire Baia Mare, estimată la 250 de milioane de euro

0
6066

VARIANTA DE OCOLIRE BAIA MARE. Consiliul Județean Maramureș a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș solicitarea pentru eliberarea acordului de mediu necesar construirii Variantei Ocolitoare Baia Mare. Obiectivul vizează amplasamente de pe teritoriile administrative ale municipiului Baia Mare, orașelor Baia Sprie și Tăuții Măgherăuș și comunelor Cicârlău, Recea, Groși, Dumbrăvița și Șișești.

 

Traseul Variantei de Ocolire Baia Mare are o lungime de 31,91 de kilometri + circa 4 kilometri drumuri de legătură (ieșiri/intrări), străbătând ruta Cicârlău – Tăuții Măgherăuș – Recea – Groși – Baia Mare – Baia Sprie (cu scurte porțiuni și pe teritoriile administrative ale comunelor Dumbrăvița și Șișești) și conexându-se cu drumurile naționale și județene intersectate (DN1C, DC98, DJ182B, DN18B, DJ184, DN18) și zonele de interes (aeroport, zona industrială din sud-estul Băii Mari).

Administrația județeană vizează ca sursă de finanțare a centurii rutiere a municipiului Baia Mare (estimată la circa 250 de milioane de euro) fondurile europene puse la dispoziția României de UE, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), execuția efectivă urmând să fie gestionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here