EXCLUSIV – Un nou profit de milioane de lei pentru Magazinul Universal Maramureșul din Baia Mare, controlat de multimilionarul clujean Dorel Goia

4
7234

ANALIZĂ FINANCIARĂ. Firma care administrează magazinul universal Maramureșul din Baia Mare, Magazin Universal Maramureș SA, controlată de antreprenorul clujean Dorin Goia (foto dreapta sus) prin firma Info Sport SRL Cluj-Napoca (care deține 51,63% din acțiuni), a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri netă de aproape 3,1 milioane de lei (exact: 3.099.814 lei), cu 7,78% mai mică decât în anul precent, înregistrând un profit net de 2,2 milioane de lei (exact: 2.227.729 lei), mai mic cu 48,10% decât cel din 2021.

 

De asemenea, firma are are acțiuni în alte societăți listate la bursă în valoare de 12,55 milioane de lei. În pofida profiturilor înregistrate, în ultimii 3 ani firma nu a distribuit dividende acționarilor.

 

Istoria Magazinului Maramureșul”
Magazinul Universal Maramureșul a fost dat în folosinţă în luna mai 1980, fiind administrat de fostul ICSMI, ulterior tranformat în Industrialcom SA. În 1994, Industrialcom SA se divizează în patru societăţi, cea mai mare (căreia i-a revenit gestionarea Magazinului Universal Maramureșul) luând denumirea bunului pe care urma să-l administreze.
În vara anului 1994, Magazinul Universal Maramureș avea 225 de angajați și comerțul cu amănuntul ca activitate de bază. Din 1997, firma își completează activitatea cu închirierea de spaţii comerciale, fapt care a dus la creşterea cifrei de afaceri.
În acest moment, închirierea suprafețelor din fostul magazin universal de pe vremea comunismului (care are o suprafață utilă închiriabilă de 8.700 de metri pătrați) este principala activitate.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here