ÎN SFÂRȘIT – A fost atribuit contractul de execuție a noului pod din cartierul Ferneziu din Baia Mare, peste pârâul Jidovaia

1
1379

POD FERNEZIU – BAIA MARE. După lupte seculare duse de locuitorii de pe strada Limpedea (cartierul Ferneziu) din Baia Mare cu administrația locală, podul peste pârâul Jidovaia va fi construit, contractul de execuție fiind semnat de autoritatea publică locală la începutul acestei luni cu asocierea de firme Prodeximp SRL & Structure Gogan SRL. Valoarea la care s-a semnat contractul este de 1,5 milioane de lei (exact: 1.501.661,81 lei, suma include TVA) – prețul a avut o pondere procentuală de 90%  în atribuirea contractului – și podul trebuie finalizat în 4 luni.

 

De mai mult timp, după ce autoritatea publică a interzis accesul pe vechiul pod din lemn, care nu mai prezintă siguranță în exploatare, cei peste 50 de cetățeni care domiciliază pe malul stâng al pârâului au o unică variantă de a ajunge acasă cu autoturismele: direct prin albie. Însă atunci când debitul este mare, locuințele sunt complet izolate, iar în cazul unor urgenţe mașinile de intervenții (pompieri, ambulanță) nu au acces la respectivele imobile.

 

Procedurile pentru construirea acestui pod (mai degrabă un podeț) au început încă din anul 2019, până acum autoritatea publică locală, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, fiind incapabilă să îl înceapă măcar. În anul 2021, mai mulți consilieri locali (Bogdănel Gavra, Mircea Cirț etc.) au început demersuri publice pentru remedierea situației în care se află cetățenii din zonă. În noiembrie 2021, în urma solicitării consilierilor, s-a descoperit că Primăria deține avize/negații/protocoale de la DSP, Apele Române și SGA Maramureș și că mai trebuia doar avizul de la Mediu pentru ca lucrarea să poată fi începută.

 

Proiectul tehnic de execuție a fost realizat de firma Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL și prevede edificarea unui pod rutier pe grinzi din beton armat, cu o singură deschidere de 9,50 metri și partea carosabilă de 5 metri. Podul va fi amplasat în apropierea imobilului cu nr. 80 de pe strada Limpedea.

 

* Foto: @Gavra Bogdănel Viorel – FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. În sfârșit după ani de chin se va face și acest pod dar stați pana nu încep lucrările nu e nimic sigur ca promisiuni tot am mai primit și nu sa făcut nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here