PROGRAM – Școala Gimnazială din Bicaz inclusă într-un program-pilot ce prevede ca elevii să primească zilnic o masă caldă în valoare de 7 lei

0
203

MASĂ CALDĂ. În România urmează implementarea unui program-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat, una dintre acestea fiind din județul Maramureș, respectiv Școala Gimnazială din comuna Bicaz.

 

Elevii vor beneficia, cu titlu gratuit, de un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar (inclusiv TVA). Școlilor și grădinițelor incluse în program le vor fi acordate sume defalcate din bugetul de stat pentru bugetele locale. Suma pentru anul școlar de învățământ 2017-2018 alocată pentru școala din comuna Bicaz este de 122.000 de lei.

 

La cererea părinților, preșcolarii și elevii care din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de pachetul alimentar/masă caldă vor beneficia de produse alimentare adecvate situației acestora, în limita valorii zilnice stabilite.

 

La finalul anului școlar 2017-2018, în urma analizei realizate de Ministerul Educației Naționale, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național, respectiv asupra modalității de implementare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here