FINAL – După patru zile, complexul incendiu de pădure din zona Borșa a fost lichidat

0
255

INTERVENȚE. Peste 160 de pompieri de la ISU Maramureş, silvicultori, polițiști de frontieră și voluntari au reuşit, după patru zile, să lichideze incendiul izbucnit în zona Colbu-Gura Băii, Vârful Piciorul Caprei (1.800 metri altitudine), în apropiere de Borșa. Intervenția a fost considerată complexă, operațiunile fiind dificile din cauza reliefului accidentat, altitudinii mari şi vântului puternic.

 

În operațiune a fost implicat și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne dotat cu dispozitiv special de stingere de tip Bambi Bucket, pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, transport şi deversare de apă asupra focarelor identificate. Au fost afectate de incendiul izbucnit duminică, 6 mai, aproximativ 65 de hectare de vegetaţie. În zonă au rămas pentru supraveghere persoane din cadrul Ocolului Silvic.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here