CORUPȚIE – Două persoane, reţinute pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă

0
908

REȚINUȚI ÎN AREST. Miercuri, 24 noiembrie 2021, în urma rezultatului cercetărilor dintr-un dosar penal instrumentat de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Maramureş, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a dispus reținerea preventivă a doi bărbați, pentru cercetări privind comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

 

Conform documentelor din dosarul penal, în septembrie 2021, unul dintre inculpaţi ar fi primit de la al doilea 3.000 de euro în schimbul facilitării obţinerii şi înscrierii în buletinul de analiză toxicologică, eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Maramureş, care-l viza pe fiul celui din urmă (depistat de un echipaj de poliţie în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice) a unei valori inferioare a concentraţiei de alcool în sânge, astfel încât acesta să evite tragerea la răspundere penală pentru fapta comisă.

 

În 23 noiembrie 2021, poliţiştii anticorupţie ai DGA Maramureş și Satu Mare au desfăşurat patru percheziţii domiciliare, ridicând bunuri şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu săvârşirea infracţiunilor de corupţie de referinţă. Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate Serviciului de Operaţiuni Speciale Maramureş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here