SURSĂ DE POLUARE – Senatorul Dan Ivan: „Rampa de gunoi de pe strada Europa, o rușine girată de Primăria Baia Mare”

0
556
Dan Ivan

DEPOZITUL ILEGAL. „Mă văd nevoit să duc mai departe acest șir de sesizări către Garda de Mediu și voi continua să fac tot ce îmi stă în putință pentru a găsi o soluție!”, a spus senatorul Dan Ivan referitor la rampa de gunoi amplasată ilegal pe strada Europa, din Baia Mare (între stația de epurare și râul Săsar).

 

De când datează respectiva rampă este greu de spus, cert e că în februarie 2020, Uniunea Salvați România – Filiala Baia Mare a descoperit că Primăria municipiului, prin Serviciul Public Ambient Urban, depozitează ilegal deșeuri pe terenul respectiv. Cu toate că existența acelei surse de poluare este cunoscută de toată lumea, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș nu a luat nicio măsură până la sesizarea depusă de USR Baia Mare.

 

Ce s-a întâmplat ulterior cu grămada de gunoaie, e ușor de constatat. A crescut, a dospit, până a ajuns la gardul adăpostului de câini aflat în apropiere. În vederea găsirii unei soluții pentru degajarea terenului, senatorul USR Dan Ivan a depus, în 24 februarie 2021, o interpelare adresată ministrului Barna Tanczos, solicitând un răspuns scris și o verificare din partea Corpului de Control al ministrului Mediului Apelor și Pădurilor.

 

Din răspunsul interpelării aflăm (ceea ce știam deja) că amplasamentul, transformat între timp, în munți de gunoaie, nu este reglementat ca depozit de deșeuri inerte, regimul economic și destinația stabilită în planul urbanistic general (PUG) fiind de… “parcuri, grădini publice orășenești și de cartier, scuaruri în ansambluri rezidențiale și fâșii plantate”. Cu precizarea că anterior acolo a funcționat un depozit de deșeuri inerte, ministerul ne asigură că acesta a fost închis, ecologizat și s-au dispus următoarele măsuri: “Interzicerea depozitării necontrolate a deșeurilor municipale gestionate de societatea SC Drusal SA și întreprinderea de acțiuni de refacere și protecție a mediului, prin salubrizarea zonelor identificate”.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here