INVESTIȚIE – Operatorul de apă-canal Vital oferă aproape 180 de milioane de lei pentru reabilitarea și extinderea unor segmente din rețeaua de apă-canal din Baia Mare

1
1782

INFRASTRUCTURĂ APĂ-CANAL. Operatorul de apă-canal din Maramureș, Vital SA Baia Mare, a scos la licitație un contract în valoare de aproape 180 de milioane de lei (exact: 179.232.896 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea și extinderea rețelelor de apă-canal din municipiul Baia Mare. Obiectivul este finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile (prin Fondul de Coeziune al Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM), dar și din fonduri care provin de l bugetul de stat, bugetul județean și bugetul firmei.

 

Contractul prevede reabilitarea a 20,23 kilometri de conducte de aducțiune, de transport și de distribuție a apei, extinderea cu 1,82 kilometri de conducte de transport și distribuție apă, montarea unei noi stații de pompare a apei potabile, reabilitarea a 17 kilometri de rețea de canalizare, reabilitarea colectorului de canalizare pe o lungime de 3,63 kilometri extinderea rețelei de canalizare cu 5,53 kilometri, montarea unei noi stații de pompare a apei uzate și reabilitarea unui deversor.

 

Lucrările includ furnizarea și montarea utilajelor și echipamentelor tehnologice, construirea, testarea și punerea în funcțiune.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 85%, iar perioada de garanție de 15% – cuprinsă între 3 ani și 5 ani), trebuie finalizat în 30 de luni (2 ani și jumătate) și lucrările trebuie garantate minimum 3 ani. Ofertele sunt așteptate până la 12 septembrie 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here