DECIZIE – Cui i-a fost încredințată reconstrucția Bisericii de lemn din Borșa Complex: lucrările trebuie finalizate în acest an

0
3682

RECONSTRUCȚIE BISERICĂ. Biserica de lemn din Borşa Complex, construită între 1992-1994 de o echipă de meșteri din Botiza și sfințită la 18 iulie 1998 cu hramul „Înălţarea Domnului”, care a fost mistuită în incendiul din 9 aprilie 2023 (în Duminica Floriilor), va fi reconstruită de meșterul Teodor Bârsan din Bârsana.

 

Contractul încheiat de parohie prevede ca lucrările să fie finalizate până la 31 decembrie 2023, conform precizărilor oferite, pentru basilica.ro, de protopopul Protopopiatului Vişeu, Mihai Chira. Parohia Borșa Complex a funcționat între anii 1937-1940, fiind reînființată în 1992. Lucrările reconstrucției bisericii vor fi finanțate din polița de asigurare (lăcașul a fost asigurat la Asirom VIG pentru daune totale), dar și cu sprijinul enoriașilor, în acest sens fiind organizate colecte în protopopiatele Vişeu şi Sighetu Marmației.

 

* Foto: @Parohia Borșa Complex

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here