PREVIZIBILA ÎNFRÂNGERE – Minaur pierde la Baia Mare cu Concordia Chiajna, pe un teren rușinos pentru club, și cade pe locul 18 în Liga a II-a

0
1696

FOTBAL – LIGA A II-A. Duminică, 26 februarie 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii a II-a, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 0-1 (0-0), cu Concordia Chiajna. Partida, care a fost reprogramată după ce sâmbătă, arbitrul de centru Vlad Baban din Iași nu și-a dat acordul pentru disputare, terenul fiind îmbibat cu apă în urma unei ploi torențiale, a opus echipele situate înaintea etapei pe locurile 17 (Minaur) și 9 (Concordia).

 

Sigur, vremea nu a fost nici astăzi propice fotbalului, terenul fiind dezastruos, mocirlos în pofida completărilor cu nisip (drenurile sunt inexistente) și extrem de periculos pentru jucători. Antrenorul Mihai Iosif a început partida cu următorul 11: Avram – Alexe, Iacob, Mondragon (cpt.), Neacșu – Gneba, Dandea – Rotar, Berisha, Ivanovici – Jarovic. Trică a introdus cel mai bun 11 pe care-l are la dispoziție, cu portarul slovac Martin Chudy și foștii internaționali Gabi Tamaș (în centrul apărării) și Raul Rusescu (vârf).

 

Prima ocazie de gol o au oaspeții, în min. 4 Rusescu trimite cu capul din careul mic centrarea venită de la Pană, dar Avram respinge în corner. Tot ilfovenii au și cea de-a doua ocazie, în min. 15, prin Burcea care nu nimerește spațiul porții din afara careului mare. Arbitrul Baban încearcă să țină jocul sub control, Tamaș și Codrea (Concordia) și Dandea și Jarovic (Minaur) văd cartonașe galbene pentru atacuri întârziate (spațiul de joc seamănă mai mult cu un patinoar decât cu un teren de fotbal).

 

În min. 24, băimărenii au primul șut mai periculos pe spațiul porții lui Chudy, prin Rotar, de la 20 de metri lateral, dar slovacul reține cu siguranță. Apoi e rândul lui Pană să-l încerce de la 25 de metri pe Avram, dar acesta respinge în corner. Se intră la vestiare cu același scor de la începutul partidei.

 

Și prima parte a celei de-a doua reprize este dominată de ratări (Cierpka – min. 54 pentru oaspeți, Jarovic – min. 59 și min. 61 pentru gazde). Se fac și schimbări, Trică îl introduce pe Ivanovski în locul lui Cierpka, iar Iosif pe Chitaș și Văsălie în locul lui Ivanovici și Rotar, dar e greu de jucat fotbal pe astfel de teren, care cu trecerea timpului arată din ce în ce mai rău, similar un un tăpșan, rușinos pentru un club de fotbal indiferent de liga în care activează. Se intră în ultimele 10 minute ale partidei cu scor alb.

 

Trică îi introduce în teren în min. 69 pe Constantinescu și Mediop Ndiaye în locul lui Cristea și Rusescu, iar senegalezul adus în vara anului trecut de la CSM Reșița îl răsplătește după doar 14 minute de joc cu primul gol (min. 83), 0-1, după ce a preluat o minge venită din terenul propriu și l-a învins pe Avram cu un șut de la 18 metri din poziție centrală. Pe finalul jocului și Trică îl “răsplătește” pe Ndiaye, scoțându-l de pe teren după doar 20 de minute jucate (schimbarea a fost forțată de eliminarea mijlocașului la închidere Pană, care a fost suplinit prin introducerea lui Maric).

 

Minaur Baia Mare – Concordia Chiajna: 0-1 (0-0), au marcat Mediop Ndiaye (min. 83). În urma înfrângerii, Minaur coboară pe locul 18 în clasament, iar în etapa viitoare, a 18-a (penultima a sezonului regular), în 5 martie 2023, băimărenii joacă în deplasare, la liderul Ligii a II-a, CSA Steaua București. Apoi, în 11 martie joacă acasă, în ultima etapă a sezonului regular, cu Gloria Buzău (acum pe locul 6) și intră în play-out pentru evitarea retrogradării.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here