O NOUĂ VICTORIE, DUPĂ O NOUĂ SUFERINȚĂ – Minaur a câștigat la Baia Mare, extrem de greu, cu CSM Bacău, după o repriză secundă în care au pornit cu un handicap de două goluri

0
1707

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Duminică, 14 aprilie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 23-a a Ligii I la handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a câștigat, cu 31-29 (18-20), partida cu CSM Bacău. Meciul, arbitrat de cuplul nemțean Marius Murariu & Claudiu Tăbăcariu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 8 (Bacău).

 

Favorită, chiar dacă în tur, la Bacău, Minaur a încheiat la egalitate cu oaspeții de astăzi, 27-27, în precedentele 4 întâlniri directe băimărenii s-au impus de fiecare dată, echipa gazdă a avut un meci mult mai greu decât indica pozițiile din clasament. Mai mult, băcăuanii au fost mult timp la conducerea partidei, reușind chiar să intre în avantaj de două goluri la vestiare (scor la pauză: 18-20).

 

În repriza a doua, o dublă a lui Botea în primele 3 minute a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj (20-20), însă Minaur nu a reușit să se distanțeze la un avans mai mare de un gol decât în min. 46, după golul de la 9 metri a aceluiași Botea: 27-25. Băcăuanii, cu lituanianul Gabrielius Zanas Virbauskas extrem de eficient în aruncări, au ținut mereu aproape, reușind în min. 53 să egaleze prin Stănescu: 28-28.

 

Nagy i-a readus pe băimăreni la conducere, în ultimele 5 minute intrându-se cu 29-28. Belchite a egalat cu 4 minute înaintea finalului, făcând finalul mai greu decât își imagina cineva la începutul partidei. Tunarul Vujovic readuce avantajul de un gol pentru Minaur, din 7 metri. Mai sunt 2 minute. Apoi, același Vujovic comite un 7 metri după un fault la Brăescu, trage Bujor, dar Terekhov e din nou înger pentru poarta băimărenilor și ține Minaurul în avantaj minim: 30-29.

 

În Sala „Lascăr Pană” deja se numără secundele. Mai sunt 43 și Leonard Bibirig, antrenorul băcăuanilor, cere time-out. Dar la reluare gazdele obțin un nou 7 metri, transformat de cehul Kotrc și s-a terminat calvarul: 31-29.

 

Pentru Minaur au marcat: Botea și Vujovic (câte 7 goluri), Kozakevych (6 goluri), Nagy și Kotrc (câte 4 goluri),  Cumnpănici, Vujic și Fotache (câte 1 gol). Terekhov 9 mingi salvate (procentaj 23,68%). De la oaspeți s-au remarcat Virbauskas (9 goluri) și Belchite (6 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3 în clasamentul Ligii I, iar etapa următoare joacă în 17 aprilie (miercuri), în deplasare, cu U. Cluj, echipa de pe ultimul loc. O gură de oxigen în acest început aglomerat de an, Minaur fiind angrenată și în Cupa României și în EHF European Cup.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here