LIGA A II-A – Fotbal Comuna Recea, la primul joc oficial din acest an, după 3 luni de pauză: meci acasă cu o fostă divizionară din Liga I

0
555

FOTBAL. Singura reprezentantă a județului Maramureș în Liga a II-a, ACS Fotbal Comuna Recea, reintră în febra meciurilor oficiale sâmbătă, 20 februarie, de la ora 11.00, după 3 luni de pauză – maramureșenii au disputat ultimul meci oficial în 25 noiembrie 2020, pe teren propriu, cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (meci câștigat de Recea cu 2-0).

 

Și reluarea campionatului Ligii a II-a are loc pentru echipa din Recea tot pe teren propriu, mâine urmând să joace de la ora 11.00 cu CS Concordia Chiajna, echipă clasată pe locul 14, din 20 de echipe – maramureșenii sunt pe locul 16, cu 14 puncte obținute în cele 13 jocuri disputate (au 4 victorii, 2 egaluri și 7 înfrângeri). Pentru că terenul din Recea este acoperit cu zăpadă, conducerea clubului i-a convocat pe fanii echipei la ora 9.00 pentru a ajuta la curățarea acestuia…

 

În pauza competițională, în care una dintre echipele de Liga a II-a s-a retras din campionat (AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, sancţionată de FRF cu retrogradarea în ultima categorie competițională), maramureșenii au jucat 6 meciuri de pregătire, toate cu echipe din eșaloane inferioare și toate încheiate cu victorii: 5-0 cu Someșul Dej (Liga III), 2-0 cu Recolta Dorolț (Liga IV), 4-0 cu Sticla Arieșul Turda (Liga III),  2-1 cu Avântul Reghin (Liga III), 2-0 cu Progresul Șomcuta Mare (Liga III) și 4-0 cu Sportul Șimleu Silvaniei (Liga III).

 

Și Concordia Chiajna a disputat 6 jocuri amicale în pauza competițională (două cu echipe de Liga a II-a), obținâd 3 victorii și 3 remize: 3-0 cu FC Viitorul 2 (Liga III), 2-0 cu Dinamo 2 (Liga III), 1-1 cu CS Tunari (Liga III), 1-1 cu AFC Unirea 04 Slobozia (Liga II), 2-2 cu Progresul Spartac (Liga III) și 1-0 cu Metaloglobus București (Liga II).

 

În privința schimbărilor în loturile celor două echipe, la Recea au venit în pauza competițională, pe lângă noul antrenor Florin Fabian (care îl înlocuiește pe banca tehnică pe Nae Constantin), 5 jucători: atacantul Paul Batin (ultima dată la Minaur Baia Mare), fundașul Radu Alin Burdeț (22 de ani, de la Ripensia Timișoara), fundașul Andrei Gal (21 de ani, de la Pandurii Târgu Jiu), mijocașul Alin Răzvan Fica (19 ani, împrumutat de la CFR Cluj-Napoca via Rapid) și mijlocașul argentinian Bryan Mendoza (27 de ani, împrumutat de la AFC Botoşani via FC Petrolul Ploieşti).

 

La capitolul Plecări, Fotbal Comuna Recea s-a despărțit de: golgheterul Arsène Junior Luboya Mukadi Kaba (plecat la U Craiova 1948), căpitanul Romariu Teodor Rus (plecat la ASU Politehnica Timișoara), fundașul central Vlad Opriş (plecat la Sportul Şimleu Silvaniei – transfer înregistrat abia acum, dar jucătorul era plecat din vara anului trecut, după o accidentare), fundașul central David Simion (plecat la Progresul Șomcuta Mare, în Liga a III-a) și australiano-croatul Ante Bakmaz.

 

La Concordia Chiajna au venit 7 noi jucători: Pădureţ (AFC Astra), Gabriel Deac (Campionii FC Argeş), Bogdan Manole (Sporting Piteşti, Rapid), Obedeanu (Mostiştea Ulmu), Mişu (Mostiştea Ulmu – acesta a și fost împrumutat la Metalul Buzău), Păun (Flacăra Moreni) și Butoiu (împrumutat de la Star Sport Argeş, ultima dată la Turris-Oltul). Tot 7 jucători au și plecat în această iarnă de la formația ilfoveană: Safsaf (Rapide Club Oued Zem), Kanda (Dunărea Călăraşi), Nsiah (CSA Steaua), Cîrjan (FC Romania), Arnăutu (împrumutat la FC Petrolul Ploieşti), Isvoranu (împrumutat la CS Tunari), Mişu (împrumutat la Metalul Buzău).

 

* Foto generică: @ACS Fotbal Comuna Recea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here