DECIZIE – În Maramureș, a 6-a localitate introdusă în carantină zonală în ultimele 10 zile

0
1217

OFICIAL. Carantină zonală și pentru comuna Groși, limitrofă municipiului reședință de județ. Decizia a intrat în vigoare de vineri, 19 februarie. Interdicțiile, clasice deja: intrarea/ieșirea din localități doar prin căi de acces deschise circulației publice (drumuri naționale, județene, comunale și forestiere); interzicerea circulației și staționarea în spații publice a persoanelor (cu excepția motivelor bine justificate, în baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator).

 

De asemenea, se va limita la maximum deplasarea persoanelor (excepțiile, cele cunoscute: la locul de muncă; la cumpărături; pentru asistență medicală urgentă; în scopul donării de sânge/plasmă; în scop umanitar sau de voluntariat; pentru activități agricole; pentru comercializarea de produse agroalimentare; pentru administrarea unei proprietăți din altă localitate; pentru îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; pentru administrare de vaccin împotriva SARS-CoV-2).

 

În ultimele 10 zile, după ce Maramureș a devenit al doilea județ din România (după Timiș) în care incidența cumulată a infectărilor cu COVID a trecut de 3/1.000 de locuitori, în județ au fost introduse în carantină zonală pentru o perioadă minimă de 14 zile 6 localități: Gârdani (9 februarie), Poienile Izei (9 februarie), Seini (10 februarie), Recea (14 februarie), Remetea Chioarului (15 februarie), Groși (19 februarie).

 

* Foto: @ Primăria Groși

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here