PREVIZIBILA VICTORIE – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a câștigat clar la „lanterna roșie” din Drobeta Turnu-Severin

1
161

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Duminică, 14 aprilie 2024, pe Stadionul Severnav din Drobeta Turnu-Severin, în meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii a II-a Seria a 2-a la fotbal feminin, ACS Atletic Drobeta Turnu-Severin a pierdut, cu 1-4 (1-1), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Vasile Claudiu Gogu din Reșița, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 9 (Atletic) și 5 (Baia Mare).

 

Oaspetele au pornit din postura de favorită în meciul cu ultima clasată din serie, care nu a obținut decît o victorie în cele 11 meciuri disputate până acum și a marcat doar 4 goluri (cel mai slab atac și a doua cea mai slabă apărare). În tur, la Baia Mare, în octombrie 2023, Fotbal Feminin s-a impus cu un categoric 13-0 (5-0).

 

Antrenorul Daniel Lupuți a început partida în următorul 11: Florina Cosma – Cristina Rus, Camelia Daneliuc, Diana Butuza,  Anamaria Samok – Alexandra Buftea, Nadia Coreniuc, Georgiana Marița, Cristina Maroşan – Andreea Gulin, Andreea Cândea.

 

Un meci fără vreo miză deosebită, oaspetele fiind convinse că rămân și sezonul următor în Liga a II-a, iar gazdele că vor retrograda în Liga a III-a.  Băimărencele și-a respectat statutul și s-au impus clar, după o repriză secundă mai bună, în care au marcat de trei ori.

 

Ospetele au deschis scorul chiar în debutul partidei, prin Camelia Danieluc (min. 10), dar gazdele au reușit să egaleze spre finalul reprizei, prin Cristina Luță (min. 39), gol care a consfințit rezultatul primei părți a jocului: 1-1. În repriza secundă, băimărencele au dominat, reușind să mai înscrie de trei ori, prin tânăra Nadia Coreniuc (recent selecționată la România U15), apoi prin la fel de tânăra Andreea Cândea (deja o prezență constantă în lotul național de tineret) și Alexandra Buftea (cea mai bună jucătoare a clubului băimărean în anul 2023).

 

În min. 55, mijlocașul Cristina Maroşan este accidentată (are fractură de antrebaț, a fost transportată de urgență la spital ) și înlocuită cu Daria Asuajan, aceasta fiind unica schimbare în echipa băimărencelor.

 

• ACS Atletic Drobeta Turnu-Severin – ACS Fotbal Feminin Baia Mare: 1-4 (1-1), au marcat Cristina Luță (min. 39) / Camelia Danieluc (min. 10), Nadia Coreniuc (min. 66), Andreea Cândea (min. 76), Alexandra Buftea (min. 85).

 

În urma victoriei, Fotbal Feminin Baia Mare rămâne pe locul 5 în clasamentul seriei a 2-a, iar etapa următoare joacă pe teren propriu, în 21 aprilie, cu liderul seriei, ACS Atletic Olimpia Gherla (o echipă care are o medie de 4,72 de goluri marcate pe meci).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here