TRASEISM ELECTORAL – Primarul din Poienile de sub Munte, Alex Chifa (ex-USR), a trecut la PNL

0
595

POIENILE DE SUB MUNTE. Alex Chifa, aflat la primul mandat de primar în Poienile de sub Munte, a doua cea mai mare comună din Maramureș, dar prima ca număr de persoane cu drept de vot, a trecut la PNL, partid din partea căruia va candida la alegerile din 9 iunie 2024 pentru un nou mandat la conducerea administrativă a comunei. Alex „Fircan” Chifa a trecut la partidul din care făcea parte și viceprimarul Ioan Holdiș.

 

Chifa a fost ales în 2020 pe lista USR, fiind unul dintre cei mai tineri primari din Maramureș (avea 31 de ani la momentul alegerii sale ca primar) și furnizând o surpriză electorală, el reușind să-l devanseze la alegerile locale, deși era un new-entry în politică, pe primarul în funcție la acea vreme, Ștefan Oncea, aflat la al patrulea mandat (și cu un evident istoric de  traseist politic: în 2004 a câștigat sub sigla PSD, în 2008 a câștigat sub sigla PDL, în 2012 sub sigla PNl, în 2016 sub sigla PSD).

 

Chifa a câștigat cu 836 de voturi (26,93%) – Oncea a primit 731 de voturi (23,55%), între cei doi intercalându-se Simion Țofei (736 de voturi, 23,71%) de la PMP (și el un traseist politic, anunțat încă de anul trecut drept candidat al PSD).

 

Procentele reduse cu care s-a câștigat în 2020 la Poienile de sub Munte sunt explicabile prin numărul de candidați, 7, și prin disiparea majorității voturilor către 4 dintre aceștia, care au obținut fiecare peste 15% (în comuna cu cei mai mulți electori din Maramureș, procentajul de prezență la urne este extrem de scăzut, sub 45%, în 2020 votând 3.362 de cetățeni din cei peste 7.500 înscriși pe listele electorale).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here