CÂT MAI REZISTĂ? – Program de foc pentru Minaur Baia Mare: trebuie să joace 4 meciuri oficiale în două săptămâni, fiind angrenați în Liga I, Cupa României și EHF European Cup: detalii despre cele 4 meciuri

0
1159

PROGRAM ÎNCĂRCAT. Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare are două săptămâni de foc, în care au programate 4 meciuri oficiale în cele trei competiții în care sunt angrenați, care și include și o deplasare de peste 4.440 de kilometri.

 

Cadența aceasta generează timpi de recuperare reduși pentru sportivi, dar și o uzură fizică foarte mare, în contextul în care echipa băimăreană nu beneficiază de lot semnificativ numeric, având de fiecare dată incluși în lot mai mulți jucători de la echipa de tineret pentru a putea completa foaia de joc (de regulă, greul este pus pe aceiași 10-11 jucători de câmp, care activează de mai mult timp în cea mai mare parte a meciurilor).

 

Cu toate acestea, Minaur ocupă locul 3 în Liga I și este calificată în sferturile de finală ale Cupei României și în semifinala EHF European Cup. Primul meci al Minaurului este programat miercuri, 17 aprilie 2024, la Cluj-Napoca, în etapa a 24-a a Ligii I (joacă împotriva CS Universitatea Cluj, echipă clasată pe ultimul loc în campionatul intern).

 

Vineri, 19 aprilie 2024, Minaur trebuie să se deplaseze la Budapesta (capitala Ungariei) – circa 390 km – de unde zboară la Reykjavik (capitala Islandei) – un zbor la peste 4.000 km distanță, de aproape 5 ore -, pentru meciul din semifinala EHF European Cup cu Valur (meciul este programat duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 22.30 – ora României -, atipică pentru handbaliștii din campionatul românesc).

 

În cealaltă săptămână, tot duminică, 28 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Baia Mare, Minaur joacă returul semifinalei EHF European Cup împotriva islandezilor de la Valur. Iar după încă 3 zile, în 1 mai 2024, au meciul din sferturile Cupei României, la Baia Mare, cu CSM Focșani 2007 (acum pe locul 10 în Liga I). Niște globetrotteri care vor parcurge peste 9.000 de kilometri în următoarele două săptămâni. Să sperăm că mai rezistă, că mai pot…

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here