FOTBAL – Promovarea în Liga a II-a, o afacere maramureșeană: Minaur câștigă și se apropie la 2 puncte de liderul Recea, care a obținut doar 1 punct la Cugir

0
708

LIGA A III-A. În Seria a 5-a a Ligii a III-a, promovarea în Liga a II-a a devenit o afacere exclusiv maramureșeană, clasamentul având lider pe Fotbal Comuna Recea, urmată de Minaur Baia Mare, despărțite de 4 puncte după retur. După prima etapă a returului, însă, ecartul dintre cele două echipe din Maramureș s-a micșorat la două puncte, după ce băimărenii au surclasat acasă Sticla Arieşul Turda, iar cei din Recea au obșinut doar un punct în deplasarea de la Cugir.

 

Minaur Baia Mare s-a impus duminică, 7 martie, categoric, cu 6-0 (3-0), în meciul cu Sticla Arieșul Turda, prin 4 goluri înscrise de veteranii reîntorși la echipă, cu mare experiență în Liga I, Cristian Bud (în minutele 12, 42, 70 și 79) și Paul Batin (în minutele 26 – din penalty – și 78).

 

Scorul putea fi și mai mare (deși ar fi fost nedrept după desfășurarea partidei), în minutul 44 băimărenii ratând o lovitură de la 11 metri, în urma unui fault în careu al lui Batin (a executat Hăjmășan, însă a parat portarul Moroz, transferat de turdeni în urmă cu 3 zile, de la Național Sebiș, echipă din seria a 4-a a Ligii a III-a, care s-a retras din campionat).

 

Antrenorul băimărenilor, Dorin Toma, a trimis în teren următoarea echipă: Dombradi – Duruș, Cordoș, Simion, Pamfile, Tutuța, Coroian, Zasavițchi (min. 72 Valer Giurgiu), Hăjmășan (min. 77 Bogdan Piper), Batin (min. 82 Bedea), Bud (min. 82 Lemac).

 

Fotbal Comuna Recea

 

Un meci mult mai greu a avut liderul Fotbal Comuna Recea, la Metalurgistul Cugir, maramureșenii întorcându-se din Alba cu un singur punct, după 1-1 (1-0). Pentru Metalurgistul a înscris în debutul partidei Marius Lupu (min. 3, cu capul din 6 metri, sub bară, din centrarea lui Bold), iar Norbert Janos a egalat în minutul 61, după un penalty la care portarul maramureșenilor, Alin Bota (executantul tradițional al loviturilor de la 11 metri al celor din Recea), a mișcat mingea în lateral.

 

În pofida presiunii maramureșenilor, aceștia nu au mai reușit să marcheze și golul victoriei, ba pe finalul meciului au rămas în 9 jucători de câmp, după eliminarea lui Mărieș (min. 90). Antrenorul Ciprian Danciu a folosit următoarea formație: Bota – Szecui, Oiță, Urs, Opriș – Micaș – Oltean (89, Bandula), Brata (75, Chinde), R. Rus, Jucan (56, Mărieș) – Teut (50, Janos).

 

După etapa a 16-a, Fotbal Comuna Recea este în continuare pe locul 1, cu 35 de puncte adunate din 10 victorii și 5 egaluri (au pierdut un singur meci), iar pe locul 2, Minaur Baia Mare, cu 33 de puncte adunate din 10 victorii și 3 egaluri (au pierdut 3 meciuri). În etapa următoare cele două echipe maramureșene joacă un meci care poate decide calificarea în Liga a II. Meciul se dispută pe terenul liderului, Fotbal Comuna Recea, în meciul tur cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1 (0-1), în Baia Mare.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here