INVESTIȚIE – Podul CFR de la Lăpușel intră în reparație capitală, lucrările fiind estimate la 1,7 milioane de lei

0
537

PODUL DE LA LĂPUȘEL. Podul de cale ferată de la Lăpușel, situat între stațiile Lăpușel și Baia Mare, va intra în reparație capitală, CFR estimând că lucrarea, scoasă la licitație de Sucursala regională CF Cluj, va costa peste 1,7 milioane de lei (exact: 1.728.804,75 lei).

 

Lucrările prevăd protejarea pilelor podului cu bolovani de peste 50 de kilograme, curățarea albiei în zona podului și protejarea acesteia cu membrană geotextilă peste care se pun bolovani de peste 400 de kilograme, execuția unui podeț provizoriu din tuburi de beton, pentru facilitarea trecerii râului Lăpuș, desființarea digului din pământ executat pentru devierea apelor. De asemenea, proiectul prevede demolarea blocurilor de beton din spatele culeei Baia Mare a podului nou, completarea terasamentelor între culeele podului existent și cele ale podului nou.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, prețul având o pondere de doar 60% (restul fiind alocat timpului de execuție – 15% -, dotării tehnice – 15% – și calificării personalului – 10%). Termenul limita ofertare este 23 martie.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here