MOTORSPORT – Vineri, începe Raliul Maramureșului, etapă în Campionatul Național de Raliuri Betano, la start fiind anunțate peste 50 de echipaje

0
1076

RALIUL MARAMUREȘULUI 2023. În perioada 23-25 iunie 2023, are loc Raliul Maramureșului, competiție organizată de ASC Maya Sport în parteneriat cu ACS XPO Motorsport și XPO Adventure SRL și înscrisă de Federația Română de Automobilism Sportiv ca etapa a 3-a în Campionatul Național de Raliuri Betano.

 

După primele două etape, din Harghita și Argeș, liderul provizoriu și surprinzător al campionatului este, în premieră, juniorul Norbert Maior (care o are ca copilot pe sora sa, Francesca), cu 58 de puncte. Maior pilotează un model inferior față de adversarii săi, Peugeot 208 Rally4, fiind primul lider provizoriu al campionatului în era modernă a raliurilor cu un model cu tracțiune față. El este urmat în clasament de septuplul campion național absolut Simone Tempestini (Porsche 997 RGT) cu 49 de puncte – câștigător al etapei a 2-a, din Argeș -, Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2) cu 46 de puncte și Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) cu 45 de puncte – câștigător al etapei 1, din Harghita.

 

Ediția din acest an a Raliului Maramureșului va avea 10 probe speciale în lungime totală de circa 130 de kilometri. Vineri, 23 iunie, vor avea loc recunoașteri de traseu, verificarea tehnică, iar startul festiv va fi dat la ora 20.00, din parcarea retail park-ului Baia Mare Value Centre (situat pe Bulevardul Regele Mihai I nr. 53).

 

Sâmbătă, 24 iunie, cu startul la ora 9.30, sunt programate 7 probe speciale care totalizează circa 80 de kilometri, prin Preluca, Copalnic Mănăștur, Codru Butesii și, la final, într-o Superspecială, un traseu de viteză și îndemânare prin centrul municipiului Baia Mare, pe traseul str. Gheorghe Șincai – str. Culturii – B-dul Independenței.

 

Duminică, 25 iunie, cu startul la ora 8.00, sunt programate 3 probe care însumează aproximativ 40 de kilometri și care include o probă nouă, Power Stage, spectaculoasă, între Boiu Mare și Vima Mică. Ultimele două probe ale raliului au loc în Baia Mare, iar la ora 16.15 a fost programată festivitatea de premiere, care va avea loc tot în parcarea Baia Mare Value Centre.

 

Ultimele două ediții ale Raliului Maramureșului au fost câștigate de Simone Tempestini & Sergiu Itu (2021) și Ignat Petrov Issaev & Yordanov Yordan (2022 – Issaev a concurat pentru prima oară în România), ambele echipaje concurând cu automobile Skoda Fabia R5.

* Foto Ignat Petrov Issaev & Yordanov Yordan (2022): @rallyphoto.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here