DECIZIE – După un prim eșec, Aeroportul Internațional Maramureș a reintrodus în licitație contractul de 26,6 milioane de lei

0
3866
dav

INVESTIȚIE. Aeroportul Internațional Maramureș a reintrodus în licitație publică un contract estimat la 26,6 milioane de lei (exact: 26.600.394,26 lei, suma include TVA), care prevede proiectare și execuție a unei remize PSI (cu o suprafață construită desfășurată de 1.703 mp) și refacerea drumului perimetral din incintă (cu o lungime de aproximativ 6.264 metri).

 

Surse interne au precizat, pentru 2mnews, că inițial contractul era de 32,46 milioane de lei și mai prevedea și un dispecerat și sistem de supraveghere TVCI pentru gardul perimetral, însă cererea a fost considerată neatractivă pentru potențialii ofertanți din cauza costului acestor echipamente, care a crescut foarte mult comparativ cu momentul stabilirii prețului, așa că, de comun acord cu autoritatea finanțatoare, s-a luat decizia eliminării dispeceratului și sistemului de supraveghere din caietul de sarcini, pentru a nu se pierde finanțarea și, implicit, ocazia realizării celorlalte două obiective ale proiectului.

 

Conform noului caiet de sarcini până la finalul anului 2023 trebuie realizată noua remiză PSI (inclusiv poarta de acces personal și dotarea cu echipamente pentru control cu aparate RX) și trebuie refăcut și amenajat drumul perimetral de 6,2 kilometri, care acum are structura din pietriș, prezentând degradări și denivelări, și nu are sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale.

 

Lucrările trebuie garantate minim 5 ani de la recepţia la terminarea lucrărilor, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 80%, iar experiența profesională a doi experți-cheie de 20%), iar ofertele pot fi depuse până la 3 iulie 2023. Contractul se încheie cu clauză suspensivă, fiind condiționat de semnarea contractului de finanțare nerambursabilă (prin POIM) – fapt extrem de probabil.

 

În prezent, pe Aeroportul Internațional Maramureș operează curse regulate companiile aeriene Tarom (cu frecvența 6 zboruri/săptămână pe ruta București – Baia Mare și retur), Air Conect (cu frecvența 2 zboruri/săptămână pe ruta București – Baia Mare și retur) și Hisky Europe (cu frecvența 2 zboruri/săptămână pe ruta Baia Mare – Beauvais/Paris și retur), iar zboruri charter cu destinațiile Hurgada (Egipt), Antalya (Turcia) și Heraklion (Grecia) operează companiile Corendon, Aegean și Hisky Europe.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here