CRONICĂ DE MECI – Recea câștigă acasă cu „U” Cluj, după un penalty contestat de oaspeți, un meci în care și-au creat cele mai clare ocazii de gol

0
580

LIGA A II-A. Reprezentanta Maramureșului în al doilea eșalon valoric al fotbalului românesc, ACS Fotbal Comuna Recea, a câștigat luni, 8 martie, pe teren propriu, confruntarea cu U. Cluj, meci care a contat pentru etapa a 18-a. Unicul gol al partidei, conduse la centru de prahoveanul Mihai Amorăriței, a fost înscris în repriza a doua, după un penalty contestat de oaspeți.

 

Antrenorul Florin Fabian a început partida cu următorul 11: Răilean – Mendoza, Burdeț, Oiță, Ispas – Bura, Micaș (cpt.), Akhmatov, Fica – Mărieș, Coman. Deși în deplasare, clujenii erau cotați ca favoriți (și la casele de pariuri), atât prin poziția din clasament (locul 8) și prin obiectivul anunțat (promovarea), cât și prin tradiție, ultimele 4 partide dintre cele două echipe avându-i câștigători, iar doi dintre jucătorii de bază ai formației maramureșene (căpitanul echipei, Adrian Micaș, și vârful de atac Marius Coman) fiind transferați chiar de la U. Cluj.

 

Numai că a fost ca-n viață… După un debut de partidă de tatonare și un penalty refuzat (în min. 15 clujenii reclamând un henț în careu), primele ocazii de gol aparțin gazdelor (centrarea lui Coman respinsă în corner de Dican – min. 30 și reluarea cu capul a aceluiași Coman din centrarea fundașului Mendoza – min. 34). A urmat un alt penalty refuzat de arbitrul Amorăriței (de această dată maramureșenilor, după o ținere în careu a lui Fica) și bomba lui Fica de la 20 de metri, respinsă cu dificultate (dar cu noroc) de Muțiu, iar echipele au intrat la vestiare lăsând pe tabela de marcaj scorul de începutul meciului: 0-0.

 

În repriza a doua, Costel Enache face două schimbări în ofensiva clujenilor (Alexandru Pop în locul lui Ribeiro și Gavra în locul lui Ogbu), dar ocaziile de gol aparțin tot celor din Recea (la loviturile de cap a lui Oiță din minutele 48 și 50). În fine, golul mult așteptat de susținătorii maramureșenilor a venit în minutul 54, când Fica profită de o greșeală în careu a clujeanului Taub și, după o ținere reciprocă, cade împreună cu adversarul său. Penalty, spune arbitru (după aproape 2 minute de discuții/consultări), gol, spune Marius Coman, care execută sigur (Muțiu merge după fentă) și duce Recea în avantaj.

 

Enache forțează încă două schimbări ofensive (Ștefănescu și Pîrvulescu în locul lui Filip și Telcean), însă ocaziile de gol le aparțin tot maramureșenilor (irosite de Coman în minutul 84 – șut bun din careu, din lateral dreapta, respins de Muțiu în corner – și de Brata în minutul 94, șut puternic, dar peste poartă, după o recuperare). Așa s-a scris istoria acestei partide, încheiate cu un rezultat suprinzător, care o urcă pe Fotbal Comuna Recea pe locul 13, cu 19 puncte.

 

Următorul meci al maramureșenilor este programat în etapa a 19-a, sâmbătă, 13 martie, de la ora 11.00, în deplasare la Farul Constanța (echipă clasată pe locul 10, care în această etapă s-au întors cu 1 punct din deplasarea la CSM Slatina).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here