LUPTE – Maramureșeanca Narcisa Florea-Pop, locul 1 în Turneul de Crăciun din Insula Réunion

0
301

TITLU. Maramureșeanca Narcisa Florea-Pop (15 ani), campioana en-titre a României și Franței la lupte libere juniori, a câștigat în duminică, 16 decembrie, locul 1 la categoria ei de greutate în Turneul de Crăciun din Insula Réunion. Concurând la peste 8.000 de kilometri de satul natal, Slătioara (comuna Strâmtura), maramureșeanca a cerut și a primit permisiunea să lupte în echipamentul României, deși acum este legitimată la clubul francez Bagnolet Lutte 93 (sportivii clubului sunt supranumiți Les Diables Rouges – Diavolii Roșii), unde este antrenată de Iurie Bejenarie, Zinda și Mariana Kolic.

 

“Sunt în al nouălea cer: am câștigat locul 1 (n.red., după trei victorii) și am purtat echipamentul României! Organizatorii mi-au permis, spunând că sunt prima luptătoare româncă care a ajuns pe insulă. M-am simțit așa de bine, pentru că, pentru mine, România va rămâne țara mea, indiferent sub ce culori voi lupta. Le mulțumesc antrenorilor mei (celor din Franța – Iurie Bejenarie, Zinda și Mariana Kolic – și celor din România, de la clubul meu, CSȘ 1 Timișoara, condus de directorul Gavrilă Sebastian și maestrului Mihăilă Valentin, pentru că știu că-mi sunt alături chiar dacă ne separă o distanță atât de mare) și părinților.

 

Am îndeplinit încă un obiectiv, acum mă întorc la școală – am de recuperat, pentru că am lipsit 9 zile, dar fac față. Și de abia aștept să mă întorc de Crăciun la căbănuța noastră din Ocna Șugatag”, a spus Narcisa Florea-Pop. Luna trecută, luptătoarea maramureșeancă a câștigat medalia de aur la turneul internațional Trophée de Volcans.

 

Narcisa Mariana Florea-Pop s-a născut în 25 iunie 2003 (tatăl său e din Ieud, mama din Slătioara) și a început practicarea acestui sport din… curiozitate, însoțindu-l pe verișorul ei mai mare la antrenamente, ca să nu rămână singură acasă (părinții ei au plecat în Franța, la muncă, în anul 2005, iar fetița a rămas la bunici). În 2014, a spus că nu mai vrea să stea departe de părinți, iar aceștia au dus-o în Franța.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ