JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ – TINERET – Fondistul maramureșean Ștefan Gherghel a ratat calificarea în proba de sprint liber: locul 62 din 80 de competitori

0
129

SCHI FOND – JOCURILE OLIMPICE 2024. 80 de sportivi au luat startul în această dimineață, la ora 4.00 (ora României – este o diferență de fus orar de 7 ore între România și Coreea de Sud), în calificările probei de 1,5 kilometri sprint liber de la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024, printre care și fondistul maramureșean Ștefan Paul Gherghel (16 ani). La ora startului, la Pyeongchang (Coreea de Sud) temperatura aerului era de -9 grade Celsius.

 

Gherghel a încheiat calificările pe locul 62, la 32,51 secunde de învingător, ratând calificarea în sferturile de finală, acolo unde s-au calificat primii 30 (ultimul timp calificant a fost 3:13.69), 12 dintre aceștia intrând în finala probei (finala are loc la ora 7.00 – ora României, după ora publicării acestui articol). Calificările au fost câștigate de sportivul austriac Elias Eischer, aflat pe locul 11 la jumătatea cursei (a câștigat cu timpul 3:03.98).

 

Nici în proba feminină de sprint liber România nu a trecut de calificări, fondista Páll Boglárka (16 ani, de la CSȘ Gheorghieni) încheind pe locul 49 din 79 de competitori, la 37,81 secunde de învingătoare (suedeza Elsa Taenglander, care a câștigat și medalia de aur, impunându-se și în finală) și la aproape 16 secunde de ultimul loc calificant în sferturi.

 

Probele de schi fond de la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret 2024 se desfășoară la Alpensia Biathlon Centre din Pyeongchang (Republica Coreea / Coreea de Sud), iar proba de sprint liber a fost organizată pe un traseu de 1.535 metri, cu o diferență de nivel maximă de 11 metri.

 

Ștefan Gherghel mai este înscris și în proba de 7,5 clasic, unde ia startul în calificări marți, 30 ianuarie 2024, la ora 6.00 (ora României). Până acum, România a câștigat o singură medalie, de bronz, prin Mihaela Alexia Anton, la monobob, precum și alte 9 clasări în primele 10 locuri (la skeleton, sanie, monobob și biatlon – ștafeta mixtă). România se clasează pe locul 30 în clasamentul pe medalii, împreună cu Spania și Brazilia – doar 32 de țări din cele 81 participante au câștigat vreo medalie. Pe locul 1 la numărul total de medalii este China, cu 16 medalii, iar pe locul 1 la medalii de aur este Italia, cu 10 medalii de aur câștigate până acum.

 

Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret 2024 se încheie miercuri, 1 februarie, la ora 13.30 (ora României) fiind programată Ceremonia de închidere, la Gangneung Olympic Park.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here