INEDIT – Consilierul local sighetean Daniela Onița-Ivașcu începe astăzi propria emisiune tv interactivă pe Facebook

1
1194
Daniela Onița-Ivașcu

DEMERS – SIGHETU MARMAȚIEI. În fiecare seară de vineri, de la ora 20.00, începând de astăzi, 8 mai 2020, avocatul Daniela Onița-Ivașcu, consilier local PNL în Sighetu Marmației și președinte al filialei municipale a liberalilor, va aparea în direct în fața sighetenilor având ca suport de emisie propria pagina de Facebook.

 

Emisiunea se va numi „Ok, Sighet, te ascult” și este un program interactiv care va folosi ca bază de discuție și analiză propunerile și întrebările sighetenilor, care vor fi trimise prin prin mesaje pe rețeaua Facebook sau prin email la [email protected].

 

Ambițioasa consilieră vrea să acopere toate temele propuse de cetățenii capitalei Maramureșului istoric, iar în cazul unor subiecte care presupun un răspus de specialitate, va invita în propriul studio specialiști pe spețele respective.

 

Mi-am dat seama că în perioada următoare e nevoie de mai mult. Începerea mobilităţii şi relaxarea vieţii sociale va aduce cu sine noi întrebări şi nevoia unui dialog direct între cetăţean şi consilierii locali. Sighetu Marmaţiei trebuie să recupereze cu demnitate timpul pierdut şi să intre fără şocuri majore în viaţa social economică normală. Acest lucru trebuie să se întâmple şi în fiecare familie sigheteană, și-a explicat demersul Daniela Onița-Ivașcu.

 

Recent, consilierul local sighetean a mai avut o inițiativă prin care solicita aleșilor locali să doneze 25% din indemnizații pentru spijinul spitalelor maramureșene (aveți detalii AICI) și, spre deosebire de situația similară din Baia Mare, propunerea sa a avut mulți adepți locali.

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Exista o categorie de oameni pe care nu-i mai satura Cel de Sus. Indiferent cat au, tot ar mai strange, tot ar mai ciupi de undeva.
    Asta a facut si celebra avocata sigheteanca Maria Daniela Onita-Ivascu, membra a Curtii de Onoare si Arbitraj a Partidului National Liberal, care, desi are o casa „cat Palatul de Justitie” (exprimarea unui sighetean cu spirit civic), a obtinut de la Primaria Sighet si o locuinta ANL, in anul 2013. Absolut intamplator, la data la care s-a incheiat contractul de inchiriere pentru locuita sociala destinata tinerilor, Onita-Ivascu era consilier local PNL.
    Nu mai conteaza ca la data incheierii contractului de inchiriere, tanara Onita-Ivascu avea, dupa calculele noastre, „DECAT” 38 de ani, iar legea spune ca pot beneficia de inchirierea locuintelor ANL tinerii de pana la 35 de ani. De asemenea, nu prezinta relevanta nici faptul ca legea se adreseaza tinerilor al caror venit se afla intre salariul minim pe economie (800 lei, la acea data) si salariul mediu brut pe economie (2.200 lei), ceea ce nu e cazul tinerei Ivascu, aceasta castigand lunar aproximativ 6.000 lei lunar, in 2013. Si nici faptul ca prima conditie ca sa beneficiezi de locuinta ANL era sa nu detii in proprietate o locuinta. Ori Ivascu statea bine de tot de acasa: doua terenuri in suprafata de peste 3 mii mp, un apartament, de 23 mp si o casa de locuit de… 432 mp!, doua autoturisme (marca Mercedes si Dacia – nu Logan, doamna Ivascu, ala e modelul, nu marca) de zece ani vechime, bijuterii si ceasuri in valoare de 6.000 euro!!
    Toate aceste conditii sunt pentru fraierii de profesori, medici sau functionari cu studii superioare sau orice alte familii tinere cu copii care chiar au nevoie de o locuinta unde sa stea si carora li te adresezi cu ipocrizie in campania electorala ca sa iti dea niste voturi. Daca insa esti consilier local, iar seful tau de partid este si primar, lucrurile se simplifica.
    Pentru tanara Daniela Onita-Ivascu, avem cateva intrebari. Doamna avocat, sunteti obisnuita cu procesele, insa suntem siguri ca nici macar unul de constiinta nu va veti face. Dar, recurgand la un exercitiu de imaginatie, noi, astia mai amarasteni, dorim sa stim, daca am vorbi de un alt gen de proces, faptele prin care ati ajuns sa stati cu chirie modica intr-o locuinta sociala, cu incalcarea dispozitiilor legale, in ce sfera a dreptului s-ar incadra: abuz in serviciu pentru membrii comisiei care v-a atribuit locuinta sociala, fals si uz de fals, trafic de influenta… sau aveti pretentia sa o numim doar NESIMTIRE CRASA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here