SIMPLIFICAREA LEGISLAȚIEI – Deputat Brian Cristian: În relația cu serviciile de stare civilă, cetățenii vor putea fi reprezentați de avocați, fără a avea nevoie de procură notarială

0
205
Brian Cristian, deputat USR de Maramureș

INIȚIATIVĂ ADOPTATĂ. Luni, 26 iunie 2023, Senatul României a adoptat inițiativa legislativă a deputatului maramureșean Brian Cristian (USR) prin care cetăţenii vor putea fi reprezentaţi şi de avocat, în baza unei împuterniciri avocaţiale, în relaţia cu serviciile de Starea civilă, fără a mai fi necesară procura notarială.

 

“Modificarea înseamnă mai puțină birocrație pentru cetățeni, adică economie de timp și de resurse. În plus, oferind avocatului dreptul de a-și reprezenta clientul în baza împuternicirii avocațiale, se ușurează și munca funcționarilor serviciilor de stare civilă, avocatul fiind un profesionist al dreptului care cunoaște și înțelege mult mai bine dispozițiile și implicațiile legii”, a explicat deputatul Brian Cristian, care a mai precizat că această simplificare legislativă face parte dintr-o promisiune a USR: “Mai puține hârtii inutile pentru români”.

 

Senatul României a adoptat inițiativa legislativă a deputatului Brian Cristian cu 104 voturi “pentru” din 104 senatori prezenți.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian (USR)



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here