FAPT – Scandal în PNȚCD din cauza banilor: Doru Dăncuș, președintele Consiliului Național de Conducere și al filialei Maramureș, și-a dat în judecată partidul

1
1393
Doru Dăncuș

CU PARTIDUL ÎN INSTANȚĂ. Din cauza ilegalităților comise (privind nerespectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de formațiunile politice în anii 2019-2020), PNȚCD a fost sancționat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cu o amendă în cuantum de 65.000 lei și confiscarea sumei de 558.150 de lei. PNȚCD, partid controlat de Aurelian Pavelescu, și care îl are ca președinte al Consiliului Național de Conducere (CNC) pe Ioan Doru Dăncuș (președinte PNȚCD Maramureș și viceprimar în Baia Mare), nu a contestat în instanță sancțiunile, acestea rămânând definitive și fiind înaintate către ANAF pentru a fi recuperate.

 

Surse politice susțin că prim-vicepreședintele Cristian Terheș, europarlamentar, și Dăncuș, președintele CNC, ar fi făcut publică acest fapt membrilor din conducere, convocând CNC în 6 mai pentru a discuta situația financiară a partidului, pentru că ANAF poate impune și poprirea conturilor bancare ale membrilor biroului de conducere al partidului pentru a recupera datoria.

 

De altfel, în 29 aprilie 2022, Dăncuș și-a dat în judecată partidul în două acțiuni în instanță (atât PNȚCD Maramureș, filială pe care o conduce din postura de președinte, cât și PNȚCD), procesele având ca obiecte plata lucrului nedatorat și ridicarea popririi asiguratorii, explicând, pentru 2mnews, că e vorba despre o încurcătură cu un transfer făcut în nume personal, bani pe care, din greșeală, i-a virat în contul partidului (la Garanti Bank), care avea instaurată o poprire pentru niște datorii și că banca refuză să-i returneze.

 

Surse politice susțin că Pavelescu intenționează să-i excludă din partid pe Terheș și Dăncuș, dacă acțiunile acestora îi vor periclita poziția în conducerea PNȚCD.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here