ELIMINATE DIN CUPĂ – Minaur Baia Mare a pierdut la Râmnicu Vâlcea și a ratat calificarea în turneul Final Four al Cupei României

0
225

CUPA ROMÂNIEI – HANDBAL. Marți, 3 mai  2022, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, în meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea a învins categoric, cu 32-25 (14-12), CS Minaur Baia Mare, calificându-se în turneul Final 4.

 

SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus categoric în faţa vicecampioanei CS Minaur Baia Mare (echipă clasată acum pe locul 6 în Liga națională și calificată la turneul Final Four/semifinale al EHF European League), cu o diferență de 7 goluri, după un început mai bun al băimărenceleor, care au avut și 5 goluri avans pe tabela de marcaj. Gazdele au egalat la jumătatea primei reprize și au intrat în avantaj de 2 goluri la vestiare, o diferență menținută până în prima treime a reprizei secunde (min. 40), după care a urmat un forcing de final al SCM Râmnicu Vâlcea, calificată meritat în semifinalele competiției.

 

Pentru Minaur au marcat Fujita (10 goluri), Laslo (4 goluri), Zych și Popa (câte 3 goluri), Burlachenko (2 goluri, Tănăsie, Severin și De Souza (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Liscevic, Klikovac şi Nikolic (câte 6 goluri), Dache (5 goluri) și Gorşenina (4 goluri). Remarcă: japoneza Asuka Fujita (Minaur) va juca din vară la echipa vâlceană, dar asta n-a împiedicat-o să fie principala marcatoare a acestui meci, înscriind 10 goluri pentru echipa băimăreană.

 

Până acum, s-au calificat la turneul Final Four al Cupei României la handbal feminin CS Rapid Bucureşti (care a eliminat CM Gloria Buzău, deţinătoarea trofeului, cu 29-27), SCM Râmnicu Vâlcea şi CS Măgura Cisnădie (care a eliminat formația de ligă secundă CSM Galați, cu 28-27).

 

* Foto: SCM Râmnicu Vâlcea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here