DECIZIE HOLDING – Primul român care conduce Philip Morris România, maramureșeanul Mircea Scăunașu

0
1392
Mircea Scăunașu

APRECIERE. Începând din 1 martie 2023, maramureșeanul Mircea Scăunaşu a devenit primul român care conduce Philip Morris România, companie cu o cifră de afaceri de peste 802,6 milioane de lei, fiind numit în funcţia de director general (CEO) al subsidiarei din România a Philip Morris International în locul spaniolului Sempere Daniel Cuevas (care a condus compania în ultimii 2 ani și două luni și care a fost numit director general al Philip Morris Italia).

 

Mircea Scăunașu, originar din satul Oarța de Sus (com. Oarța de Jos), este absolvent al Facultății de Automatică şi Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (1997), al studiilor masterale în Administrație și Management la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (1999), deţine o diplomă în Administrarea Afacerilor (MBA) de la Universitatea din Ottawa, Canada (2004) şi o diplomă Executive Education în Transition to Business Leadership de la Institutul Internaţional de Dezvoltare a Managementului (IMD Business School) din Elveţia (2015).
Lucrează din 2004 la Philip Morris International, holding pentru care a început de la vânzări până când a ajuns la nivel de coordonare, în țări Hong Kong, Rusia, Polonia și România. Înaintea numirii sale în funcția de CEO Philip Morris România, prezentă pe piața economică de circa 30 de ani, a fost Global Head Commercial Operations la Philip Morris International Duty Free. Scăunașu a fost numit CEO Philip Morris România cu un mandat de 4 ani (până la 28 februarie 2026).

* Foto: @revistabiz.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here