MODIFICĂRI LEGISLATIVE – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Am susținut modificări pentru creșterea calității actului de justiție și modernizarea sistemului juridic la standarde europene

0
153
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

VOT ÎN SENATUL ROMÂNIEI. Creșterea eficienței sistemului juridic din România reprezintă unul dintre obiectivele activității parlamentarului maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș în Senatul României. În acest sens, luni, 26 iunie 2023, senatorul Niculescu-Țâgârlaș a susținut și votat în plenul Senatului proiectul de lege privind statutul asistentului judecătorului, la care are calitatea de coinițiator.

 

Proiectul vizează reglementarea statutului asistentului judecătorului, a cărui activitate reprezintă un sprijin pentru judecători, contribuind la degrevarea activităţii acestora, asigurând astfel premisele pentru îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie.

 

Numărul de posturi de asistenţi ai judecătorului pentru fiecare curte de apel şi instanţele din circumscripţia acestora se stabileşte în funcţie de necesarul de personal calificat al instanţelor judecătoreşti, iar recrutarea asistenţilor se face prin concurs organizat la nivelul curţilor de apel.

 

Tot în ședința de plen de luni, am votat și pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și a Legii nr.318/2015 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Proiectul vizează modificarea unor dispoziții referitoare la stabilirea numărului zilelor-amendă, la determinarea cuantumului sumei unei zile-amendă, la individualizarea pedepsei, la procedura de aplicare a măsurii de internare medicală provizorie și la procedura sechestrului. Totodată, se propune modificarea unor dispoziții referitoare la procedura de valorificare a bunurilor sechestrate.
Am convingerea că odată aplicate aceste legi, vor fi create condițiile necesare pentru creșterea calității actului de justiție în România și pentru modernizarea sistemului juridic la standarde europene, a declarat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here