CONTRACT SEMNAT – Finanțare de 22,7 milioane de lei pentru înființarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare în comuna Cernești, proiectul intră în licitație

1
875
Mircea Aurel Deac (stânga), primarul comunei Cernești, județul Maramureș, și Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

DEZVOLTARE: INFRASTRUCTURĂ APĂ-CANAL. Luni, 26 iunie 2023, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, și primarul comunei Cernești, Mircea Aurel Deac, au semnat contractul de finanțare în valoare de 22,7 milioane lei care vizează înființarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare a apelor uzate menajere, inclusiv realizarea unei stații de epurare și a sistemului de hidranți din comuna maramureșeană.

 

Primarul Mircea Deac (USR) a precizat, pentru 2mnews, că având deja finalizată proiectarea și fiind semnat contractul de finanțare a investiției, miercuri, 28 iunie 2023, partea de execuție a obiectivului investițional va fi introdusă în licitație publică.

 

“Din nefericire comuna noastră a intrat în mileniul III fără aceste minime condiții care stau la baza dezvoltării unei comunități, apa curentă și canalizarea, dar situația este acum foarte aproape să se schimbe și să facem pasul spre normalitate, gospodăriile din comuna Cernești urmând să aibă acces la aceste două elemente de bază, care nu doar că vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din comună, ci vor deschide și noi oportunități de dezvoltare economică.

 

Pentru noi, ca administrație publică locală, urmează ca după implementarea acestui proiect, să avem pregătite și celelalte investiții atât de necesare: asfaltarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere. Îi mulțumesc ministrului Veștea și pentru faptul că m-a asigurat de susținerea dânsului și pentru viitoarele lucrări de investiții în comuna Cernești”, a declarat primarul Mircea Deac.

 

* Foto dreapta: @Țetcu Mircea Rareș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Numai sa nu se facă de batjocura asa cum s-au făcut în restul comunelor, stații de epurare de milioane de euro nefuncționale și mai mult lăsate intenționat în paragina ca peste câțiva ani sa se refacă pe alți bani, nici un om angajat pentru deservirea lor, stații de pompare necomforme, care sunt de noi defecte… Si o firma cu mafioți care preia și susține aceasta situație…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here