DATORII – Guvernul a plătit o parte a penalităților datorate de CJ Maramureş firmei Selina pentru neplata lucrărilor de la drumul Baia Sprie – Bârsana

0
293

PENALITĂȚI DE ÎNTÂRZIERE. Pentru că nu a plătit firmei bihorene Selina lucrările efectuate și recepționate în urmă cu 8 ani (!) la reabilitarea drumului județean Baia Sprie – Bârsana, Consiliul Județean (CJ) Maramureș a fost obligat de instanță, în 4 aprilie 2019, să achite 7 milioane de lei + încă 14 milioane de lei ca penalități de întârziere. O administrație condusă de niște inconștienți (președinții CJ Maramureș în ultimii 8 ani au fost: Mircea Man – PDL, Zamfir Flore Ciceu – ALDE și Gabriel Valer Zetea – PSD).

 

Observați că, din cauza acestei inconștiențe administrative, datoria instituției județene s-a triplat, ajungând de la 7 milioane de lei, la 21 de milioane de lei. Bine, după decizia instanței, care preciza că în cazul neplății, penalitățile cresc, pesedistul Zetea tot n-a plătit, pentru că se baza pe buna relație de servilism politic cu Dragnea (un condamnat pentru abuz căruia i-a decernat, c-așa a vrut el și mai ales din servilism pentru șeful său politic, titlul de Ambasador al Maramureșului) și apoi cu Dăncilă.

 

În ultima ședință a Guvernului, Dăncilă a dispus livrarea către bugetul județului a sumei de 8 milioane de lei pentru plata unei părți din penalitățile datorate de CJ Maramureş firmei Selina pentru neplata lucrărilor de la drumul Baia Sprie – Bârsana. Zetea a raportat asta ca pe o reușită, de parcă această sumă n-ar fi plătită din banii oamenilor, ci din cei ai extratereștrilor.

 

Sigur, pinguinii electorali vor aprecia această șmecherie a pesedistului Zetea, cei raționali înțeleg, însă, că sunt bani care n-ar fi trebuit plătiți, dacă CJ Maramureș ar fi un bun platnic, însă nu-i și din această cauză acum trebuie să plătească penalități. Mai mult, Zetea a raportat public, ca pe o altă mare realizare, că CJ Maramureș a plătit cei 7 milioane de lei pentru lucrările efectuate (de parcă ar fi făcut-o din buzunarul propriu, nu din împrumutul cu care a împovărat județul, deși lucrarea Baia Sprie – Bârsana a fost inițiată prin finanțare pe fonduri europene, pierdută însă din cauza incompetenței șefilor aleșilor județeni).

 

De asemenea, a făcut publică promisiunea (un șmen politic pesedist) că, la rectificarea bugetară din toamnă, Guvernul va aloca încă 6 milioane de lei în contul penalităților pe care CJ Maramureș trebuie să le plătească firmei Selina pentru că a fost rău-platnic și nu a vrut să îi plătească la timp lucrările efectuate, și că, în acest fel, instituția pe care o conduce autocrat, ca un veritabil neocomunist, își va stinge integral datoriile către firma bihoreană.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ