DATORII – Guvernul a plătit o parte a penalităților datorate de CJ Maramureş firmei Selina pentru neplata lucrărilor de la drumul Baia Sprie – Bârsana

0
567

PENALITĂȚI DE ÎNTÂRZIERE. Pentru că nu a plătit firmei bihorene Selina lucrările efectuate și recepționate în urmă cu 8 ani (!) la reabilitarea drumului județean Baia Sprie – Bârsana, Consiliul Județean (CJ) Maramureș a fost obligat de instanță, în 4 aprilie 2019, să achite 7 milioane de lei + încă 14 milioane de lei ca penalități de întârziere. O administrație condusă de niște inconștienți (președinții CJ Maramureș în ultimii 8 ani au fost: Mircea Man – PDL, Zamfir Flore Ciceu – ALDE și Gabriel Valer Zetea – PSD).

 

Observați că, din cauza acestei inconștiențe administrative, datoria instituției județene s-a triplat, ajungând de la 7 milioane de lei, la 21 de milioane de lei. Bine, după decizia instanței, care preciza că în cazul neplății, penalitățile cresc, pesedistul Zetea tot n-a plătit, pentru că se baza pe buna relație de servilism politic cu Dragnea (un condamnat pentru abuz căruia i-a decernat, c-așa a vrut el și mai ales din servilism pentru șeful său politic, titlul de Ambasador al Maramureșului) și apoi cu Dăncilă.

 

În ultima ședință a Guvernului, Dăncilă a dispus livrarea către bugetul județului a sumei de 8 milioane de lei pentru plata unei părți din penalitățile datorate de CJ Maramureş firmei Selina pentru neplata lucrărilor de la drumul Baia Sprie – Bârsana. Zetea a raportat asta ca pe o reușită, de parcă această sumă n-ar fi plătită din banii oamenilor, ci din cei ai extratereștrilor.

 

Sigur, pinguinii electorali vor aprecia această șmecherie a pesedistului Zetea, cei raționali înțeleg, însă, că sunt bani care n-ar fi trebuit plătiți, dacă CJ Maramureș ar fi un bun platnic, însă nu-i și din această cauză acum trebuie să plătească penalități. Mai mult, Zetea a raportat public, ca pe o altă mare realizare, că CJ Maramureș a plătit cei 7 milioane de lei pentru lucrările efectuate (de parcă ar fi făcut-o din buzunarul propriu, nu din împrumutul cu care a împovărat județul, deși lucrarea Baia Sprie – Bârsana a fost inițiată prin finanțare pe fonduri europene, pierdută însă din cauza incompetenței șefilor aleșilor județeni).

 

De asemenea, a făcut publică promisiunea (un șmen politic pesedist) că, la rectificarea bugetară din toamnă, Guvernul va aloca încă 6 milioane de lei în contul penalităților pe care CJ Maramureș trebuie să le plătească firmei Selina pentru că a fost rău-platnic și nu a vrut să îi plătească la timp lucrările efectuate, și că, în acest fel, instituția pe care o conduce autocrat, ca un veritabil neocomunist, își va stinge integral datoriile către firma bihoreană.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here