MAREA FÂSÂIALĂ – Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, „părăsit” de Coaliţia pentru Baia Mare şi PMP

3
1039
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

CVORUM. N-aş fi consemnat nimic (pentru că nu s-a-ntâmplat nimic), dacă nişte personaje care-şi dau importanţă prin prisma faptului că au devenit, nici ei nu ştiu prin ce „minune aleasă şi apoi suspendată”, consilieri municipali nu ne-ar fi ţinut două ceasuri aiurea să le ascultăm inutilităţile şi, pe alocuri, agramatismele. Două ceasuri în care au vorbit despre toate prelungirile posibile de contracte de închiriere pe 2 lei şi despre toate garajele construite nelegal pe care le-au băgat aproape cu forţa în legalitate.

 

Aşteptam, toţi jurnaliştii, să se epuizeze alea 53 de proiecte de hotărâri care nu interesa pe nimeni şi să vedem ce fac personajele cu solicitările colegului lor de masă rotundă Cristian Niculescu-Ţâgârlaş. Liberalul, care pare să nu-nţeleagă că nu poţi să rămâi împotriva unei majorităţi evidente, cu forţa, viceprimar interimar (sau poate înţelege, dar le îngreunează viaţa celor care l-au demis, pentru că respectivii par incapabili să găsească o soluţie legală prin care să-l îndepărteze). În consecinţă, Niculescu-Ţâgârlaş a cerut revocarea hotărârii prin care Marinel Rob a renunţat la exercitarea atribuţiilor de primar interimar, precum şi a hotărârii prin care s-a decis să îi înceteze îndeplinirea atribuţiilor de viceprimar.

 

Bine, am aşteptat două ore să-şi termine personajele cele 53 de proiecte (nu ştiu dacă nu e un record mondial, rămâne să studiem cazuistica), după care, fără argumente, cei de la Coaliţia pentru Baia Mare şi cei de la PMP au plecat, părăsind şedinţa care a fost declarată închisă din lipsă de cvorum. Explicaţia a fost dată de liderul Coaliţiei, consilierul PNŢ Radu Ardelean care a pus „fuga de la ore” anunţată anticipat pe seama faptului că secretarul Primăriei (Lia Mureşan) le-a zis că hotărârile sunt legale, iar directorul Direcţiei Juridice (Mircea Niculae) că nu-s. Şi că ei nu-s jurişti şi până nu se pun de acord ăia cu Dreptul la zi, ei pleacă. Ş-au plecat.

 

OK, drum bun, nu-i stres (repet, cred că nici Niculescu-Ţâgârlaş nu crede că mai poate rămâne viceprimar, decât cel mult temporar, pentru o atât de scurtă vreme, încât aceasta a şi trecut), dar spuneţi-ne şi nouă când vreţi să mai fugiţi de la ore, să nu ne consumăm timpul şi să scriem despre voi că sunteţi nişte nesimţiţi. Bine?

 

P.S.: În afară de mesajul de final, motivul pentru care mi-am pierdut 10 minute din viaţă să scriu despre nişte nesimţiţi a fost poza. Am găsit-o într-o arhivă (secretă) şi am vrut să vi-o arăt :).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Cristi este un băiat bun şi implicat. Ar trebui să se ”profite” de tinerețea lui şi de avântul cu care doreşte să-şi facă treaba de vice. Zic şi yo…decât să puneți un comunist bătrân şi ”conservator”, mai bine un tânăr plin de viață, perseverent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here