VOLEI – Explorări Baia Mare-Banatul Caransebeș 3-1, în a doua etapă a turneului pentru locurile 7-12

0
178
Confruntare la fileu - Duelul privirilor a fost câștigat de această dată, ca și cel din teren de băimărenii de la Explorări (foto: stiintaexplorari.ro)

POZIȚIE CONSOLIDATĂ. Ieri, în sala „Lascăr Pană”, voleibaliștii de la Știința Explorări și-au întâlnit Nemesis-ul din finalul actualei ediții de campionat (remember întâlnirea de poveste, cu victorie obținută în decisiv din partida de la începutul acestei luni din sezonul regulat) – principala contracandidată la prima poziție din turneul pentru locurile 7-12 în care sunt angrenate cele două formații.

 

Arbitrată de sălăjenii Daniel Hadade și Ionuț Buciu și avându-l ca observator federal pe brașoveanul Adrian Pustiu, partida se anunța a fi din nou una foarte disputată, iar debutul de partidă a venit cu un final de prim set consternant prin rezultat, un sec 25-19 pentru oaspeți, care nu anunța nimic bun pentru sportivii băimăreni.

 

Din fericire, în următoarele seturi situația s-a schimbat radical, grație și intervenției prompte și inspirate a cuplului Marius Botea și Sorin Pop, care au făcut trei schimbări în sextetul de bază, introducându-i pe Râpeanu, Cherbeleață și Nagy, în locul lui Kaszap, Kovacs și Sushko. Cu un joc mult mai exact, băieții noștri au reușit să se impună în următoarele două seturi cu același scor: 25-22.

 

A urmat fatidicul set 4, cel care putea să aducă sau nu băimărenilor toate cele trei puncte puse în joc – în partida precedentă, după o luptă extrem de încinsă, câștigaseră bănățenii, cu 27-25. De această dată, băieții n-au mai luat piciorul de pe accelerator și au trecut în trombă linia de finiș, cu un convingător 25-18, ca a consfințit victoria meritată a băimărenilor: CS Știința Explorări Baia Mare – VC Banatul Caransebeș 3-1 (-19, 22, 22, 18).

 

Componența și evoluția celor de la Explorări: Kaszap, Kovacs 1p, Coasă 6p, Lupu 9p, Sushko 1p, Didorciuc 18p, Olar (libero). Au mai jucat: Râpeanu 5p, Cherbeleață 15p și Nagy 9p.

 

În clasament, Explorări se distanțează la 7 puncte de următoarea clasată (adversara din partida de ieri), 34 de puncte, față de cele 27 ale bănățenilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here