VOLEI – Explorări Baia Mare-Banatul Caransebeș 3-1, în a doua etapă a turneului pentru locurile 7-12

0
88
Confruntare la fileu - Duelul privirilor a fost câștigat de această dată, ca și cel din teren de băimărenii de la Explorări (foto: stiintaexplorari.ro)

POZIȚIE CONSOLIDATĂ. Ieri, în sala „Lascăr Pană”, voleibaliștii de la Știința Explorări și-au întâlnit Nemesis-ul din finalul actualei ediții de campionat (remember întâlnirea de poveste, cu victorie obținută în decisiv din partida de la începutul acestei luni din sezonul regulat) – principala contracandidată la prima poziție din turneul pentru locurile 7-12 în care sunt angrenate cele două formații.

 

Arbitrată de sălăjenii Daniel Hadade și Ionuț Buciu și avându-l ca observator federal pe brașoveanul Adrian Pustiu, partida se anunța a fi din nou una foarte disputată, iar debutul de partidă a venit cu un final de prim set consternant prin rezultat, un sec 25-19 pentru oaspeți, care nu anunța nimic bun pentru sportivii băimăreni.

 

Din fericire, în următoarele seturi situația s-a schimbat radical, grație și intervenției prompte și inspirate a cuplului Marius Botea și Sorin Pop, care au făcut trei schimbări în sextetul de bază, introducându-i pe Râpeanu, Cherbeleață și Nagy, în locul lui Kaszap, Kovacs și Sushko. Cu un joc mult mai exact, băieții noștri au reușit să se impună în următoarele două seturi cu același scor: 25-22.

 

A urmat fatidicul set 4, cel care putea să aducă sau nu băimărenilor toate cele trei puncte puse în joc – în partida precedentă, după o luptă extrem de încinsă, câștigaseră bănățenii, cu 27-25. De această dată, băieții n-au mai luat piciorul de pe accelerator și au trecut în trombă linia de finiș, cu un convingător 25-18, ca a consfințit victoria meritată a băimărenilor: CS Știința Explorări Baia Mare – VC Banatul Caransebeș 3-1 (-19, 22, 22, 18).

 

Componența și evoluția celor de la Explorări: Kaszap, Kovacs 1p, Coasă 6p, Lupu 9p, Sushko 1p, Didorciuc 18p, Olar (libero). Au mai jucat: Râpeanu 5p, Cherbeleață 15p și Nagy 9p.

 

În clasament, Explorări se distanțează la 7 puncte de următoarea clasată (adversara din partida de ieri), 34 de puncte, față de cele 27 ale bănățenilor.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ