OFICIAL – Orășelul maramureșean Tăuţii Măgherăuş, atestat ca stațiune turistică de interes local

0
2763

STAȚIUNE TURISTICĂ. Orașul Tăuții Măgherăuș a fost atestat, prin Hotărâre de Guvern, stațiune turistică de interes local. Este cea de-a cincea stațiune turistică de interes local din județul Maramureș, anterior fiind atestate ca atare Moisei, Ocna Șugatag, Oncești și Șuior-Baia Sprie (acum, în România sunt 77 de localități atestate ca stațiune turistică de interes local) – în Maramureș există o singură localitate atestată ca stațiune turistică de interes național, din cele 51 din România: Borșa.

 

Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale, ceea ce poate crea un impact socio-economic pozitiv, fiind promovate cu noul statut şi astfel având şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile.

 

Investitorii din stațiunile turistice pot accesa finanţări europene pentru construirea de hoteluri, moteluri, sau pensiuni, însă atestarea turistică a unei localități poate genera dezvoltare și în pentru sectoarele economice conexe turismului (transporturi, construcţii, agricultură, artizanat şi comerţ).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here