SOLIDARI – Daniela Onița-Ivașcu, apel către toți aleșii din Maramureș: Să donăm 25% din indemnizaţii și să cumpărăm aparate de ventilație

3
1939

APEL PUBLIC PENTRU ALEȘII DIN MARAMUREȘ. Președintele PNL Sighetu Marmației, Daniela Onița-Ivașcu, din postură de consilier local în municipiul Sighetu Marmației, face un apel la solidaritate către toți aleșii din județul Maramureș, indiferent de culoarea politică și de poziția ocupată de aceștia: „Să ne donăm 25% din indemnizații și banii respectivi să fie folosiți pentru achiziția de aparate de ventilație!”.

 

Onița-Ivașcu a făcut și un calcul conform căruia dacă toți cei 76 de primari, 970 de consilieri locali, președintele și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, secretarul și administratorul public al județului, precum și cei 35 de consilieri județeni ar dona un sfert din indemnizația/salariul lor, în fiecare lună s-ar aduna peste 124.000 de lei, bani din care în două luni s-ar putea cumpăra cinci aparate de ventilație mecanică cu care să se doteze spitalele din județ aflate în prima linie în tratarea bolnavilor infectați cu nou coronavirus.

 

“Dacă acum, în aceste clipe extrem de grele pentru întreaga lume, noi, toți cei peste 1.000 de aleși care îi reprezintă pe maramureșeni în forurile administrative, am dovedi solidaritate deplină cu oamenii care ne-au desemnat să-i reprezentăm și am dona 25% din indemnizații sau salarii, s-ar putea aduna în fiecare lună suma de 124.050 de lei.

 

Un calcul estimativ indică faptul că, lunar, s-ar aduna următoarele sume: președinte și cei doi vicepreședinți ai CJ Maramureș – 7.500 de lei, secretar și administrator public al județului – 5.000 de lei, 35 de consilieri judeteni – 21.250 de lei, primari din cele două municipii – 5.000 de lei, viceprimari din cele două municipii – 6.000 de lei, consilierii locali din municipii: 8.400 lei, primari din restul de 74 de UAT-uri din județ – 7.400 de lei, viceprimari din cele 74 de UAT-uri – 44.400 de lei, consilierii locali din cele 74 de UAT-uri – 85.400 de lei. Totalul lunar este de 124.050 de lei.

 

În contextul în care un aparat de ventilație costă cel mult 45.000 lei, în primele două luni am putea cumpăra cinci astfel de aparate și le-am putea dona spitalelor din județ. Nu am mai trecut printr-o perioadă atât de grea ca şi aceasta şi, cel mai probabil, lumea nu va mai fi la fel după pandemie.

 

Pe lângă ameninţarea sănătăţii şi vieţii fiecărui individ, mai apare acum şi un fenomen profund, care se rostogoleşte cu tărie şi în linişte mormântală: închiderea firmelor private. Este momentul să contribuim fiecare dintre noi, cei aleși de oamenii acestui județ, indiferent de culoarea politică, la nevoile crescânde din spitale în lupta cu virusul care va schimba lumea.

 

Aşa înţeleg eu, practic, un exemplu de SOLIDARITATE. Eu voi proceda în consecinţă și păstrez speranța că acest apel către TOȚI aleșii din Maramureș la solidaritatea cu maramureșenii și cu cei aflați în prima linie a luptei cu acest virus cumplit va fi primit ca atare și că toți vor fi de acord să doneze 25% din sumele cu care sunt remunerați lunar. Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste aceste momente!”, a spus maramureșeanca Daniela Onița-Ivașcu.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Foarte tare asta… Partidul de la Guvernare cere donatii, pai nu-i mai simplu sa le reduca indemnizatiile la toti politicienii cu 50% si sa-i vireze catre achizitii in sistemul sanitar, sau nu-i mai eficient sa rezolve problema pensiilor speciale ( hotie cu legea in mana si ma refer la cele lipsite de acoperirea contributivitatii ) si sa-i vireze catre acelas sistem de sanatate sau nu-i mai simplus sa reformeze aparatul bugetar ? Filmul asta cu politicieni donatori, l-am mai vazut in reluare in fiecare an din cei 30. Trist.

  2. Stimata doamna Onita,va apreciez pentru initiativa si va felicit.Vreau sa va spun ca pacientii nosti viitori vor avea nevoie IMEDIAT de ventilatoare.Cei in stare grava fara ventilator …se duc.Ganditi-va in ce dilema existentiala se vor afla medicii care in viitorul apropiat vor trebui datorita lipsurilor sa decida cine traieste si cine moare.Doamne fereste.Va rog vorbiti cu alesii locali sa dea dovada iubirii de neam si tara si sa doneze urgent 25% caci nu vor avea decat de castigat in fata tuturor.Aveti chiar pe acest site un numar de cont al asociatiei ,,Prietenii spitalului,foarte seriosi care daca au bani vor aduce repede ventilatoarele atat de necesare maramuresenilor.Doamne ajuta.Sanatate si numai bine.

  3. Bravo doamna Ivascu.In sfarsit o solutie demana ,pragmatica si usor de aplicat.Daca exista solidaritate cu adevarat la alesii Maramuresului.Eu sunt plecata de 5 ani la Bucuresti dar sunt din Sighet.Si sotul meu spune ca la noi la Sighet lipseste o mana de femeie.Bravo Onita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here