ÎNCEPUT STÂNGACI – Explorări Baia Mare a pierdut la București primul meci din actuala ediție, cu Dinamo, în minim de seturi

0
195

LIGA I – VOLEI MASCULIN. Duminică, 15 octombrie 2023, în SalaDinamo din București, în meci contând pentru etapa 1 a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, Dinamo București a câștigat, cu 3-0 (25-21, 25-14, 25-19), partida cu Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de George Grădinaru (principal) și Marius Ștefurac (secundar), a însemnat debutul în noua ediție de campionat pentru cele două echipe și penultimul al primei etape.

 

Băimărenii, cu mai bine de o jumătate de lot schimbată față de ediția precedentă (ultimul transfer fiind înregistrat doar cu câteva ore înaintea meciului), încearcă să-și găsească omogenitatea și n-au prea avut șansa să o facă în fața unei formații mai slab cotate. Dinamoviștii, cu Matei, Bălean, Cuk și Bartha în rol de marcatori prolifici, au dominat partida, reușind să o încheie în minim de seturi și după 71 de minute de joc efectiv.

 

Doar în primul set oaspeții au reușit să țină aproape de Dinamo, ultimele două seturi fiind conduse de gazde aproape în totalitate. Setul final, început mai bine de băimăreni (1-3, cu două puncte consecutive reușite de Breban, după un blocaj decisiv și un as – unicul al oaspeților), a fost rapid reașezat în firesc, dinamoviștii preluând conducerea 9-4, schimbând la jumătatea setului cu 5 puncte avantaj (13-8), iar apoi distanțându-se clar (19-13, 21-15, 24-18).

 

Dinamo s-a impus la aproape toți parametri tehnici semnificativi: atacuri decisive 46-28, ași (puncte din serviciu) 6-1, blocaje decisive 4-2, puncte pe greșeala adversarului 19-23.

 

Pentru Explorări au punctat Cheagă și Breban (câte 8 puncte), David (6 puncte), Bălăi și Santos (câte 4 puncte), Catrina (1 punct). De la Dinamo s-au remarcat Matei (15 puncte), Bălean (12 puncte), Cuk (9 puncte), Bartha (8 puncte).

 

În etapa următoare, Explorări Baia Mare joacă pe teren propriu cu CSM Constanța.

 

* Foto arhivă: @Dinamo București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here