TRANSFER – Explorări Baia Mare l-a transferat pe cubanezul Ramirez Pita, fost la Dinamo, chiar înaintea meciului cu echipa bucureșteană

0
195

VOLEI MASCULIN. Echipa de volei masculin Știința Explorări Baia Mare a anunțat în această dimineață, cu câteva ore înaintea debutului în sezonul 2023-2024 al Ligii I, transferul cubanezului Daniel Alejandro Ramirez Pita (24 de ani, 1,98 m), care în sezonul precedent a jucat pentru Dinamo București, chiar echipa pe care băimărenii o întâlnesc în prima etapă.

 

Ramirez Pita, care joacă pe postul de opus (trăgător universal), a semnat cu clubul băimărean un contract pe un sezon la echipa noastră. În cariera sa, Pita a mai activat la echipele Granma (Cuba), Vero Volley Monza (Italia), Lausanne UC (Elveția) și Dinamo București (România).

 

Jucătorul cubanez, care a sosit aseară în București și s-a alăturat lotului echipei băimărene, după cum au precizat oficialii clubului Explorări, este cel de-al 7-lea transfer din intersezon. Practic, din lotul de anul trecut au mai rămas la echipă doar cinci jucători (centrul Dan Silvășan Pașca, ridicătorul Eduard Catrina și extremele Laurean Crișan, Sorin Dragomir și Marius Cheagă).

 

Cei 7 nou veniți în lotul Explorări sunt: brazilienii Pedro Luiz Santos (centru) și Mathaus Wojtylla (ridicător), francezul Pierre Bouleau (libero), maghiarul David Csanad (extremă), cubanezul Ramirez Pita (extremă) și românii George Breban (universal – de la CSU Știința București) și Andrei Bălăi (centru – de la Unirea Dej).

 

Explorări Baia Mare (antrenată de Marius Botea, Sorin Pop și Gheorghe Socaciu) joacă duminică, 15 octombrie, primul meci din ediția de campionat 2023-2024, la București, cu Dinamo.

 

* Foto: @Dinamo București; @Ramirez Pita

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here