ABONATUL PUBLIC CÂȘTIGĂ DIN NOU – Un nou contract de 7,5 milioane de lei atribuit de Primăria Vișeu de Sus firmei de casă Conrep SA

1
463

MONITORIZARE BANI PUBLICI. Administrația publică locală din orașul maramureșean Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman „Vărzaru’”, a atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de renovare energetică a Liceului Teoretic „Bogdan Vodă” la valoarea de 7,5 milioane de lei (exact: 7.526.595,56 lei, sumă care include TVA).

 

Contractul a fost semnat în 9 octombrie 2023 cu, e deja redundant, asocierea de firme locale Conrep SA & Arcon Pro-Design SRL (acesta a fost și unicul ofertant, însă după ce i s-a atribuit de către Primăria Vișeu de Sus doar în acest an contracte care însumează deja circa 50 de milioane de lei – plus alte contracte în care firma de casă Conrep deține calitatea de asociat secundar – era chiar naiv să mai oferteze cineva). Contractele semnate în 2023 cu Conrep vizează eficientizarea energetică a unor clădiri, modernizare de străzi, înființare de pistă de biciclete.

 

Conrep SA este înregistrat în Vișeu de Sus este specializată pe lucrări de construcție și este controlată scriptic de  Ileana Urda (45%, originară din Ruscova) și Alexandru Cenușă (41%, originar din Câmpulung Moldovenesc – jud. Suceava). În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 50,62 milioane de lei și un profit net de aproape 3 milioane de lei (al treilea cel mai mare din istoria economică a societății), realizat cu 161 de angajați.
Arcon Pro Design SRL este înregistrat în Vișeu de Sus, este specializată pe lucrări de inginerie și consultanță tehnică și este controlată de Radu George Bota (91%) – asociat minoritar este sigheteanul Alin Vasile Raț (9%). În 2022, firma (care va realiza partea de proiectare și consultanță tehnică pentru acest obiectiv de investiție) a raportat o cifră de afaceri de 4,46 milioane de lei și un profit net de 1,21 milioane de lei (ambii indicatori fiind record în istoria economică a firmei), realizat cu 5 angajați.

Liceul din Vișeu de Sus s-a înființat în anul 1952 și este localizat pe actuala stradă Mihai Eminescu nr. 1. Cea mai mare parte a investiției este suportată din fonduri europene nerambursabile, gestionate de statul român prin Planul Național de Reziliență (PNRR).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here