EXCLUSIV – În 2023, numărul tranzacțiilor imobiliare în Maramureș a crescut cu 11%: în decembrie, cele mai multe vânzări din județ au fost de locuințe

0
205

ANALIZĂ PIAȚA IMOBILIARĂ. În întreg anul 2023, pe piața imobiliară din Maramureș s-au tranzacționat cu circa 11% mai multe terenuri, spații comerciale, administrative și tehnice și locuințe decât în 2022, județul ajungând la 31 decembrie la un total de 7.998 de tranzacții și urcând 3 locuri în clasamentul național, până pe locul 28 (comparativ, în 2022 s-au efectuat 7.211 tranzacții imobiliare, Maramureșul clasându-se pe locul 31 din cele 42 de județe + Bucureștiul).

 

7% din totalul tranzacțiilor imobiliare efectuate în 2023 în Maramureș s-au consemnat în luna decembrie (numeric, 557). Dintre acestea, în ultima lună a anului cele mai multe vânzări, 189, au fost cele ale unităților individuale (denumire generică de specialitate care include apartamente/locuințe, dar și spații comerciale, administrative, tehnice), urmate de terenurile fără construcții situate intravilan (170) și terenurile cu construcții situate intravilan (128) – în decembrie s-au mai tranzacționat în Maramureș 62 de terenuri agricole (extravilan) și 8 terenuri neagricole situate extravilan.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here