PRODUCȚIE DE ENERGIE – Contract de 15,8 milioane de lei pentru realizarea unor instalații fotovoltaice pe 11 clădiri publice din Baia Mare

1
848

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația publică din Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș (PSD), a introdus în licitație publică accelerată un contract estimat la valoarea de 15,8 milioane de lei (exact: 15.836.713,20 lei, sumă care include TVA) și care vizează realizarea unor instalații fotovoltaice pe 11 clădiri publice din municipiu. Cea mai mare parte a finanțării necesară obiectivului investițional este nerambursabilă, din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

Contractul prevede proiectare, achiziția echipamentelor pentru producția de energie din surse regenerabile și servicii/lucrări conexe pentru producția de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. Instalațiile fotovoltaice vor fi amplasate în 10 locații, pe 11 clădiri care aparțin municipalității, respectiv pe: 1. Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea; 2. Colegiul Național Vasile Lucaciu; 3. Colegiul de Arte; 4. Colegiul Tehnic Transilvania; 5. Creșa nr. 3; 6. Creșa nr. 5; 7. Colegiul Național Mihai Eminescu; 8. Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale; 9. Școala Gimnaziala Lucian Blaga; 10. Liceul Teoretic Emil Racoviță (pe clădirea liceului și pe clădirea internatului).

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 60%, 25% perioada de mentenanță – care trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 10 ani -, 15% durata de remediere a problemelor tehnice – care trebuie să fie de maximum 47 de ore), așteaptă oferte până la 16 noiembrie 2023 și trebuie finalizat în 75 de zile de la ordinul de începere a lucrărilor.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Păi și pe noul sediu al primăriei, nimic? Cum care sediu nou? Cel in care se va muta primaria impreuna cu toata functionarimea si serviciile subordonate, pana cel tarziu la sfarsitul anului. Io asa am inteles de la primar la ceremonia de pecetluire a achizitiei cladirii. Era interesant daca am fi stiut si ce putere instalata ar urma sa fie montata de banii astia. Asa am fi putut afla si costul/kWh instalat, comparam cu ce e in piata si vedeam si cati bani raman pentru popcorn. Cica daca sunt bani europeni, din ăia nu se pot fura. Habar n-au ei europenii ce expertiza inalta in furaciuni din bani publici avem noi la Baia Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here