BAIA MARE – Asocierea ARL Cluj & Zoicaș & Baltă a ajuns în nouă luni la încasări de 3,7 milioane de euro pentru întreținerea străzilor

0
699

INFRASTRUCTURĂ. Pentru perioada cuprinsă între prima decadă a lunii octombrie și prima decadă a lunii noiembrie 2018, asocierea de firme Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA  (societate deținută de austriecii de la Strabag) – Construrom SA – Nord Vest Infrastructură  și Servicii SRL va încasa încă 2 milioane de lei din contractul de gestiune, întreținere și reparații a străzilor din Baia Mare.

 

Aceasta este cea de-a cincea plată pe care o face municipalitatea din 6 martie 2018 încoace, după semnarea acordului-cadru dintre primarul Cătălin Cherecheș și reprezentații asocierii (Dan Lucian Mihalca – ARL Cluj, Marcel Zoicaș – Construrom și Ionuț Baltă – Nord Vest Infrastructură și Servicii).

 

În cele nouă luni de contract de asfaltare, plombări, întreținere a străzilor cu municipalitatea Baia Mare, asocierea de firme a cuantificat plăți de 17 milioane de lei (echivalentul a 3,7 milioane de euro), cu o medie de aproape 1,9 milioane de lei pe lună.

 

Valoarea exactă a contractului, care se întinde până în martie 2020, nu s-a pronunțat, acesta fiind unul vast, „de 30, chiar 40 de milioane de euro”, după cum a spus, la semnarea contractului, primarul Cherecheș – estimarea maximă a beneficiarului (municipiul Baia Mare) fiind inițial, la licitația din vara anului trecut, de 70 de milioane de lei + TVA.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ