EXCLUSIV – Electrica a scumpit atât de mult energia electrică, încât nu-și mai permite nici ea să o plătească și își montează panouri fotovoltaice pe sediile din Maramureș

9
40491

REDUCEREA COSTURILOR. Sucursala Baia Mare a Distribuţie Energie Electrică Romania SA, firmă din cadrul Grupului Electrica, care operează aproape 200.000 de kilometri de linii electrice în 18 județe, deservind 40,7% din teritoriul României și peste 3,8 milioane de utilizatori, a decis să-și instaleze 640 de panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor administrative și ale staţiilor de transformare din Maramureș.

 

Decizia a fost argumentată prin acoperirea necesarului de consum al energiei electrice din Maramureș prin producția energiei electrice cu ajutorul instalaţiilor solare fotovoltaice. Deja e scump și pentru ei…

 

În acest sens, Electrica a scos la licitație publică un contract estimat la peste 2 milioane de lei (exact: 1.709.558,98 lei + TVA) pentru proiectarea și executarea lucrărilor. Instalațiile solare fotovoltaice vor fi amplasate pe acoperişurile clădirilor administrative și a staţiilor de transformare ale Electrica Baia Mare, scopul fiind, evident, de a capta şi transforma energia solară în energie electrică. Panourile fotovoltaice vor fi din siliciu monocristalin, cu o putere nominală unitară de 400Wp.

 

Ofertele pot fi depuse până în 3 mai 2022, iar contractul estimat la 2 milioane de lei fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul va avea o pondere în decizia finală de 80%, restul procentelor fiind reprezentate de garanția lucrării și a echipamentelor. Contractul trebuie finalizat în 12 luni (o lună fiind alocată pentru proiectare și 11 luni pentru execuția propriu-zisă).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

9 COMENTARII

  1. Nu va mai certați noi suntem Fraierii …(noi oamenii cinstiti) care le plătim dreptul de smecheri pe apa care curge în Dunăre și munca poporului român pe care au pus mâna șmecherii!!! Suntem cu toți vinovați că nu mergem la București toată țara sa îi legăm și să nationalizăm totul. Prețul la curent electric și energie trebuie stabilit în funcție de salariul minim pe economie și salariul maxim la stat să nu depăseasca 5 salarii minime pe economie adunate pentru oricare lucrător al statului român !!!! Ei sunt dușmanii țării îi avem în față de 30 de ani ei au salarii și pensii de minim 9000 de Ron ne-au vândut țara și ne jigmanesc în continuare. Câți ați văzut legați și cu averile confiscate pentru măcelul organizat al pădurilor, nepotisme, corupție, legea vânzării terenurilor agricole românești către străini, facilitarea importurilor in detrimentul producătorilor români și totodată distrugerea producătorilor români😓😓😓😓????
    Fraților trebuie sa fim uniți și să retezăm căpușele care sug vlaga poporului și mai apar cu nonșalanță și fățărnicie să ce…????
    Când auziți că are un salariu mai mare de 9000 Ron in mană de la stat (din taxele și impozitele plătite de noi ” Fraierii Români”) să știți că ăla este o căpușă și care nu își justifică nici cum munca lui când un român de rând muncește o lună pentru 1500 în mană plus 200 Ron bonuri de masa!
    Vă doresc Sărbători Fericite!!!
    Unitate și onestitate sa ne de-a Dumnezeu!!!

  2. Atât producător cât și distribuitorul de energie scumpesc prețul când nu trebuie și nu le pasa de utilizatori. Sunt ale interese la mijloc. Scopul lor este profitul și nu clientul. Indiferent ce vor spune , nu sunt credibili.

  3. Observ că unii dezbat titlul, care sigur că e ironic dar conține și adevărul. O componentă din prețul pe care-l plătim pentru energie, nu mică dacă studiați profiturile raportate de firmele grupului, aparține tocmai costurilor de transport și distribuție. În plus, o firmă a grupului a fost înființată exclusiv pentru producția de energie. Pe mine m-a amuzat constatarea articolului.

  4. Absolut eroare! Electrica Furnizare practică de departe cel mai bun preț de pe piață, 0,76 lei/kW în luna februarie și martie. Spre comparație, oferta Digi pe acest an este de 1,60 lei/kW, fără cuvinte. Cei care s-au grăbit să „muște” momelile furnizorilor de energie apăruți ca râmele după ploaie, vezi doamne concurența, au pierdut la scor. Majoritatea sunt firme de partid cu un calculator într-un apartament de unde împrăștie facturi la fraieri.

    • Domnule. Dumneata de ce an vorbesti cu pretul de 0,76 ron /kw la Electrica?
      Ca mie imi da cu virgula oricum.
      Electrica are 1,33 lei /kw. Electrica nu produce energie electrica nici 20% din cat vinde. O cumpara de la Hidroelectrica. Hidroelectrica vinde consumatorului casnic final cu 0,68 lei / kw.
      Insist sa te mai documentezi fiindca eu am fost si am intrebat concret care este pretul / kw la 6 furnizori:
      DIGI, ENEL, Electrica, Hidroelectrica, ENGIE ROMANIA, RES ENERGY SOLUTIONS. Si vreau sa spun ca urmatorul dupa Hidroelectrica era Electrica cu 1,35 ron /kw.

  5. Faceți confuzie intre Electrica Furnizare si Distributie Energie Electrica.

    Primul vinde curent catre populație si cel de-al doilea doar o plimbă energia prin instalații și iau taxe. Cel de-al doilea trebuie și el să aiba contract de energie. Nu are voie să consume din tranzit

  6. Sunteti intr-o eroare profunda si dezinformati si restul populatiei. Nu Electrica a scumpit energia electrica. Pretul energiei electrice a fost marit de catre producatori, iar Electrica nu este producator de energie electrica ci distribuitor. Inainte de a publica asemena articole va sfatuiesc sa va informati.

    • Sigur că nu suntem în eroare, ci dvs. sunteți incorect informat. Electrica este și producător de energie (prin Electrica Producție Energie SA, firma Grupului Electrica).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here